Marita van Robby’s Snacks: ‘Belangrijk dat we het Goed Gefrituurd keurmerk hebben’

Actueel |
13 april 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto: Marita Harleman met Robby

Tientallen frituurspeciaalzaken in ons land dragen het keurmerk Goed Gefrituurd. “Met dit keurmerk willen zij de consument laten zien dat zij een bezoek meer dan waard zijn, omdat het bedrijf uitblinkt in vakmanschap, veiligheid en hygiëne én verantwoordelijkheid,” aldus website Goedgefrituurd.nl.

Robby’s Snacks in Raalte heeft het Goed Gefrituurd keurmerk bijna drie jaar. Onderneemster Marita Harleman geeft haar gasten alle aandacht die ze verdienen. Zo houdt ze online reviews nauwlettend in de gaten en zoekt ze contact als er eens een onvertogen woord valt.

Hoe kijkt Marita aan tegen het keurmerk?

“Erkenning dat we goed bezig zijn”

“Als ik zo onbescheiden mag zijn: wij vinden dat ons bedrijf gerekend mag worden tot het hogere segment in de branche. Met het behalen van het keurmerk zijn we destijds aan de slag gegaan om de erkenning te krijgen dat we goed bezig zijn. Inderdaad moet je er best het een en ander voor doen, zoals het invullen van de nodige formulieren. Maar dat ging allemaal prima. Het is ook niet erg dat je er iets voor moet doen, want zo’n keurmerk moet natuurlijk ook wel iets waard zijn.”

“Kritisch kijken naar onze cijfers”

“Nee, wij kwamen gedurende het traject eigenlijk geen verrassingen tegen. Ik kan mij ook niet herinneren dat wij iets tegengekomen zijn dat geleid heeft tot aanpassingen in onze zaak. Nou is dat in ons geval ook niet verwonderlijk. Wij zijn 26 jaar geleden gestart op deze plek. Al vrij in het begin hebben we destijds de cursus Hoger Rendement gevolgd. Daarvan hebben wij veel geleerd. Zo hebben we toen wel wat dingen veranderd. Zoals: nog beter letten op de energiekosten en onze winstmarges. Het heeft er destijds voor gezorgd dat we extra kritisch naar onze cijfers zijn gaan kijken.”

“Mystery guest vind ik altijd interessant”

“Vanzelfsprekend is het keurmerk zichtbaar in ons bedrijf. Nee, consumenten vragen eigenlijk nooit wat het betekent. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze het niet zien. Vooral vind ik het zelf belangrijk dat ik het Goed Gefrituurd keurmerk heb. De herkeuringen en de bezoeken van de mystery guests vind ik altijd interessant. Soms levert dat kleine dingen op waarvan je zegt: oké, dat kan misschien wel anders.”

>> Lees ook: Keurmerk Goed Gefrituurd: basis voor lidmaatschap