ProFri-leden 3 juni bijeen: benoeming Alide van Toor als voorzitter

Actueel |
15 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Als de leden instemmen, treedt Alide van Toor aan als bezoldigd ProFri-voorzitter. De voormalige cafetariahoudster uit Meerkerk volgt Frans van Rooij op, die een groot deel van zijn taken neerlegt. Deze wisseling van de wacht is één van de agendapunten tijdens de ProFri-jaarvergadering die maandag 3 juni wordt gehouden bij Van der Valk in Vianen.

Leden en partners van de vakvereniging voor frituurprofessionals alsmede genodigden zijn van harte welkom in Vianen. Het globale programma van de jaarvergadering van ProFri ziet er op maandag 3 juni aanstaande als volgt uit:

Ochtend: bestuurlijk en actueel

De inloop bij Van der Valk Vianen is vanaf 09.45 uur. Het ochtendprogramma, dat stipt om 10.30 uur begint, is gereserveerd voor de Algemene Ledenvergadering van vakvereniging ProFri. Directie en bestuur nemen de lopende zaken door, zoals de begroting en andere verenigingszaken. Vanzelfsprekend is er aandacht voor actuele zaken. Zoals de SUP-wetgeving, de op handen zijnde Snackwet en ontwikkelingen op het gebied van energie en frituurvetonderzoek.

Alide van Toor en Arjan Verploegen (De Heuve, Beuningen) worden door het bestuur voorgedragen als nieuwe bestuursleden. Van Toor, van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk, is de beoogd bezoldigd voorzitter van ProFri als opvolger van oprichter Frans van Rooij. Nadat ze tot bestuurslid is gekozen, benoemen haar mede-bestuursleden haar formeel in functie.

Lunch mét PIP’s

In de zaal waar de lunch geserveerd wordt, vinden de leden ProFri Informatie Punten (PIP’s). Bij de PIP’s verstrekken ProFri en aan haar gelieerde organisaties en partners van de vakvereniging informatie over hun diensten en producten. Er is gelegenheid om te netwerken of wetenswaardigheden over het eigen bedrijf, de branche en allerlei kwesties met elkaar uit te wisselen.

Middag: keurmerken en debat

ProFri zet in de middag samen met het Nederlands Frituurcentrum een aantal collega’s in het zonnetje. Zoals: bedrijven die Met Goud Bekroond-oorkondes krijgen voor hun ambachtelijke specialiteiten. Verder wordt er gedebatteerd aan de hand van stellingen over actuele onderwerpen. Ook wordt vooruitgeblikt naar het Frituurwereld Event 2024 én de nieuwe editie van de Nationale Smulgids.

Check-out: hapje en drankje na

ProFri’s jaarvergadering wordt afgesloten met een drankje en een hapje. Er is gelegenheid om de bekroonde collega’s te feliciteren en met elkaar na te praten. Ook kunnen leden, partners en genodigden kennismaken met de nieuwe bestuursleden. Hoewel hij voor de branche actief blijft via het Nederlands Frituurcentrum, kan iedereen ook ProFri-oprichter Frans van Rooij op zijn eigen manier bedanken voor zijn niet-aflatende inzet, strijd én initiatieven voor de vaderlandse frituurbranche in het algemeen en de leden in het bijzonder.

Graag van tevoren aanmelden | Leden en partners van ProFri zijn van harte welkom. Maar in verband met de voorbereidingen en het goed laten verlopen van de dag, graag jouw komst vooraf even aanmelden via de website van de vakvereniging. De benodigde stukken en het precieze programma worden twee weken van tevoren gemaild. Tot ziens op maandag 3 juni!

LEDEN EN PARTNERS VAN PROFRI
KUNNEN ZICH HIER AANMELDEN

Foto: ProFri – Jaarvergadering 2022