Wie maakt die brandstempels eigenlijk?

Nieuw!, Actueel |
18 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Je ziet ze steeds vaker de laatste jaren. Burgerbroodjes, leren keukenschorten en houten meubilair met een brandmerk. Het is een ultiem staaltje foodmarketing. Het bedrijf van Jan Hidde Zaaijer, JH Machining in Groningen, heeft zich ontwikkeld tot een specialist in het maken van brandstempels.

Hoewel er meer aanbieders zijn, was de Groninger er vroeg bij. Zeven jaar geleden maakte hij zijn eerste brandstempel. “Wat oorspronkelijk begon als een hobby, groeide al snel uit tot een professioneel bedrijf,” schrijft Zaaijer op de website van zijn bedrijf. De letters JH staan overigens voor de drijvende krachten Hidde en Jelmer.

Met behulp van zijn zelfontworpen CNC-freesmachine maakte Zaaijer in 2017 zijn eerste brandstempel. In enkele jaren tijd ontwikkelde JH Machining zich tot een onderneming met meerdere werknemers. Het is nu één van de grootste producenten van brandstempels in Nederland en België.

Ook is JH Machining actief in het Verenigd Koninkrijk. Bestellingen verlopen over het algemeen via de website van het bedrijf, waar klanten ook het logo kunnen uploaden waarvan ze een brandstempel willen laten maken.

Foto: website JH Machining

Meer over