Rose van den Bosch: “Bij ProFri ben je geen nummer”

Actueel, Achtergrond |
6 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

ProFri-Ambassadeur van de Week

Vlakbij een tramhalte in Nieuwegein is cafetaria Mac Roy te vinden. Al 38 jaar is Rose van den Bosch de eigenaresse. Persoonlijk contact met haar klanten maar ook met andere ondernemers uit de frituurbranche vindt ze belangrijk.

Je bent sinds 2017 lid van ProFri, waarom?
“Het is wat kleinschaliger opgezet en meer gericht op cafetaria’s dan KHN. Bij de ProFri ben je geen nummer, het is persoonlijker. Als je belt, weten ze meteen wie je bent. Dat vind ik prettig.”

Waarover neem je contact met ze op?
“Als ik een vraag heb of als er iets speelt in mijn cafetaria. Zo hadden we vorig jaar een lekkage en problemen met onze afvoer. ProFri heeft ons geholpen en doorverwezen. Ik kijk ook altijd op de site of ze samenwerkingen hebben met bepaalde bedrijven. Of ik stel vragen aan andere ondernemers via het online klankbord.”

Hoe verloopt het contact met andere leden?
“We komen elkaar tegen op bijeenkomsten van ProFri of hebben contact via dat klankbord. Eigenlijk bespreken we daar allerlei onderwerpen. Ondernemers helpen elkaar verder en geven tips.”

Hoe is je positie in de regio?
“Er zijn in Nieuwegein meer cafetaria’s en met de meeste ondernemers heb ik goed contact. We gunnen elkaar de handel.”

Wat voor cafetaria is Mac Roy?
“Het bestaat al geruime tijd en het is een kleinschalige cafetaria. We hebben nauwelijks zitplaatsen maar wel een klein terras voor de deur. Gezelligheid vind ik belangrijk net als persoonlijk contact, ons-kent-ons. De meeste klanten zijn hier kind aan huis. Ze komen hier vaak eerst als kind en later met hun eigen kinderen.”

Je zit vlakbij een tramhalte?
“Tot vorig jaar lagen de tramrails en een tramhalte op drie meter van onze zaak vandaan. Nu is dat acht meter. Toen de rails werden verlegd heb ik negen weken vanuit een foodtruck iets verderop onze producten verkocht. Ik heb meteen ook ons interieur aangepast. Door de verhuizing van de tramrails hebben we nu meer rust en ruimte voor de deur. Ook voor onze klanten.”

Waar komen ze voor naar Mac Roy?
“De laatste twintig jaar heb ik veel aandacht geschonken aan de halalproducten. In Nieuwegein wonen veel buitenlandse mensen, dus daar richt ik me ook op. Vooral de kipproducten doen het goed. Daarnaast zijn de bekers krinkelfriet onze specialiteit maar ook de gezelligheid en vrolijkheid. Ik heb nog steeds elke dag veel plezier in mijn werk.”

Cafetaria Mac Roy

Weerdstede 95
3431 LT Nieuwegein
www.macroy.nl

  • Eigenaar: Rose van den Bosch (59) is al 38 jaar de uitbater van de cafetaria. “Ik ben hier op mijn 20e als bedrijfsleider begonnen.”
  • Specialiteiten: halal-producten, bekers krinkelfriet en een gezellige/ persoonlijke benadering.
  • Verandering in consumentgedrag: “Sinds de prijzen in Nederland gestegen zijn, merk je dat mensen meer op hun uitgaven letten. Bij ons bestellen ze vaker de voordeelmenu’s. Via de webshop zien we vaker grotere bestellingen omdat mensen minder uit eten gaan.”

Cafetaria Mac Roy in de De Nationale Smulgids

Tekst: Bianca Roemaat. Foto: ProFri