Brussels frietmuseum met 800 charmante objecten

Actueel |
26 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Naast het Frietmuseum in Brugge, laat ook Brussel zich niet onbetuigd als het om de Belgische frietfolklore gaat. Het Micro Frietmuseum Home Frit’ Home in Brussel-Vorst toont op een compacte oppervlakte honderden historische objecten uit de collectie van verzamelaar Henry Hugues.

Sinds het eerste weekend van deze maand heropende het mekka van Hugues zijn deuren. “Meer dan 800 objecten, documenten en creaties, evenals een microbioscoop tonen hoe verzot we zijn op ons goudgele erfgoed,” aldus Home Frit’ Home. Frietoloog Henry Hugues publiceerde ruim tien jaar geleden een boek over zijn privécollectie. Hij heeft aan zijn kleine museum bovendien een Airbnb-achtige voorziening gekoppeld.

Mèt frietbadkamer

In een interview met Het Laatste Nieuws zegt de frietoloog van het Brusselse Micro Frietmuseum. “Voor mij is het een echte passie. Daarom besliste ik om deze privécollectie erover tentoon te stellen voor het grote publiek. Maar mensen kunnen hier ook blijven slapen. Een unieke belevenis, want zelfs de badkamer is hier afgewerkt in het teken van de friet.” Overigens kent Home Frit’ Home beperkte openingstijden.

Foto: Micro Frietmuseum Home Frit’ Home, Brussel-Vorst

Meer over