Nieuwe bakwand? De keuze was simpel voor De Driesprong

Advertorial
8 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Een vernieuwde zaak mét een nieuwe bakwand; veel frituristen genieten van zo’n frisse (her)start. Vaak is de nieuwe frituurinstallatie krachtiger, werkt ‘ie een stuk fijner en zijn gasten in hun nopjes met de smaakvolle resultaten. Dat is zeker het geval bij Frituur en Eeterij De Driesprong in Raamsdonksveer.

Liefhebbers van friet en snacks in Raamsdonksveer zijn het met elkaar eens; de verbouwing van Frituur en Eeterij De Driesprong is zeer geslaagd. Hoewel er niets mis is met een goede friettent, kan het bedrijf van Kees Deenik niet meer als zodanig omschreven worden. De Driesprong, waar de afhaal nog altijd volop actie ziet, heeft nu ook een modern en sfeervol interieur dat uitnodigt om aan tafel van de gefrituurde lekkernijen te genieten.

Het meest bijzondere aan het assortiment van De Driesprong, is de ruime keuze aan frituursnacks; gasten hebben de keuze uit bijna zestig snacks. Vooral de kaaskroket is populair en ook de verse friet vindt altijd gretig aftrek. Verder staan er verschillende burgers op de kaart.

Goede kwaliteit

Bij een sfeervol nieuw interieur hoort een gloednieuwe bakwand. Ondernemer Kees Deenik vertrouwt al jaren op De Kuiper om zijn gasten de beste kwaliteit voor te kunnen schotelen. Daarom koos hij weer voor een bakwand van het type Oranda, de meest uitgebreide installatie in het arsenaal van de Woerdense fabrikant. De reden is simpel, zegt Deenik: “Goede kwaliteit, nooit problemen en hij kan het volume aan. Wat ook fijn is: De Kuiper houdt altijd rekening met onze wensen.”

Krachtige HR-ketels

De Oranda van De Driesprong is een bakwand van bijna 4 meter breed, uitgerust met twee ronde frietketels, een verwarmde uitschepbox, een 3-mands frietketel, een 3-mands snackketel en een bakplaat met twee zones. De Driesprong gebruikt de twee ronde ketels om friet voor te bakken. In een uur kan daarmee 80 kilo friet (12 millimeter) worden voorgebakken. De 3-mands HR-frietketel kan in een uur 90 kilo afbakken. Als het nodig is, kan friet uiteraard ook in de ronde ketels worden afgebakken.
Deenik is erg tevreden over de kracht van de ketels. “Als we drie mandjes friet tegelijk laten zakken, merk je eigenlijk nauwelijks een terugval in temperatuur.”

Vermogen aanpassen

Met touchscreens kan het vermogen van de Oranda makkelijk aangepast worden. Door in daluren het vermogen op bijvoorbeeld 60 procent te zetten, besparen ondernemers op hun energierekening. Maar zelfs tijdens de spits staat de nieuwe Oranda bij De Driesprong nauwelijks op vol vermogen, zegt Deenik. “Met 80 procent kunnen we prima uit de voeten. Af en toe, in noodgevallen, moeten we knallen en dan gaat ‘ie op 100 procent.”

Ideaal vetfiltersysteem

De Driesprong was al bekend met het vetfiltersysteem van De Kuiper. Dit systeem heeft twee lades: één voor de frietketel(s) en één voor de snackketel(s). Voor de veiligheid schakelt de ketel automatisch uit wanneer de olie wordt afgetapt. Na het filteren kan de olie weer worden teruggepompt in de ketel. Dat gebeurt op een veilige, spatvrije wijze via een apart retoursysteem. “Een ideaal systeem”, zegt Deenik. “De olie kan van de frietketel naar de snackketel, en vervolgens naar de vetton buiten. We filteren iedere dag en dat gaat heel makkelijk.”

Ook interesse in zorgeloos frituren met De Kuiper? Kijk op dekuiperhoreca.nl en neem vrijblijvend contact op. De Kuiper is proud member of Ducate Group.

Fotografie: Jan Kok / Boomerang Fotografie