‘Sportman van het jaar 2023’ sluit wedstrijddag af met frietmaaltijd

Trivia, Actueel, Video's |
21 december 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Mathieu van der Poel: ‘Geloof niet dat ik sneller ga rijden als ik nu geen frieten eet’

‘Sportman van het jaar 2023’ Mathieu van der Poel verklapte onlangs in een interview aan de Belgische VRT dat hij op de avond na een wedstrijd steevast naar de frituur gaat.

Afgelopen woensdag is de wielrenner/veldrijder bij het NOC*NSF-gala voor de tweede keer in zijn carrière uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. Uit verschillende berichten in de media blijkt dat Van der Poel altijd hetzelfde bestelt bij een bezoek aan de frituur: friet met ketchup en twee snacks.

Friet en snacks

Het thema voeding en sporters komt vaak terug in artikelen over deze beroepsgroep. Van der Poel heeft meerdere malen laten weten dat hij op wedstrijddagen geen groente en fruit eet maar vooral koffiekoeken, friet en snacks. In de interviews zegt hij: “Ik geloof niet dat ik volgende week tien seconden sneller rijd als ik nu geen frieten eet.”

Ketchup

In de ochtend van wedstrijddagen vermijdt Van der Poel vetten en slaat hij ook havermout over vanwege de lastig te verteren vezels. In de middag voor een wedstrijd volgt vaak een maaltijd bestaande uit pasta met ham, kaas en ketchup.

Vet eten is niet slecht

In de avond gaat Van der Poel het liefst naar de frituur. “Ik denk dat vet eten af en toe niet slecht is voor een sportman”, is dan ook een uitspraak van de ‘Sportman van het jaar 2023’. Dat vindt de redactie van Frituurwereld een mooie quote om hier nog eens aan te halen.

Bekijk hier het hele interview met Mathieu van der Poel.