Subsidie voor digitalisering voor de horeca

Actueel, Aanbevolen |
2 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld- geld loon cao
Foto: Shutterstock

Ondernemers die minder dan 50 werknemers hebben, kunnen tot 30 november een speciale subsidie van de overheid aanvragen om hun bedrijf te digitaliseren. Dit biedt ook voor jou als ondernemer in de frituurbranche kansen om bijvoorbeeld te investeren in een web- of bestelsite en zo je omzet te vergroten.

Ondernemers die gebruik maken van digitale mogelijkheden groeien sneller, zijn winstgevender en werken efficiënter. Omdat het voor veel kleine ondernemers uit het mkb vaak te kostbaar is om de investeren in digitalisering, wil de overheid de digitalisering stimuleren. Daarom is de digitaliseringsubsidie in het leven geroepen.

Maximaal 2500 euro subsidie

Deze subsidieregeling staat open voor mkb-bedrijven met 2 tot 50 werknemers. Aanmelden voor de regeling kan tot 30 november 2022. Ondernemers kunnen maximaal €2.500 subsidie krijgen bij een cofinanciering van 50%.

Vul de scan in

Om te achterhalen of je in aanmerking komt voor de digitaliseringssubsidie moet je eerst een scan op de site van de Kamer van Koophandel doen. Klik hier. Hier staat ook een korte video met een uitleg hoe je de scan invult. Het invullen vraagt ongeveer 15 minuten van je tijd.

Vraag een offerte aan

Als je de scan hebt ingevuld, ontvang je een persoonlijk advies. Vervolgens vraag je een offerte aan bij een van de digitaliseringspartners die op de site staan. Met die offerte vraag je de subsidie aan via deze link. Hiermee ben je circa 30 minuten bezig. Binnen 8 weken hoor je of de subsidie wordt toegekend. Daarna kun je actie ondernemen. Je hoeft verder geen verantwoording in te sturen, maar houd wel de gegevens 2 jaar beschikbaar voor eventuele steekproeven.

Hulp bij je aanvraag

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie of wil je een offerte voor een website en websiteteksten, Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum brengen je graag in contact met horeca adviseur Petra Venekamp van Boostjeomzet. Zij heeft al een aantal ondernemers geholpen bij hun aanvraag. Mail naar info@boostjeomzet.nl of bel 06-30310640