Werken aan kennis en vakmanschap

Aanbevolen |
9 september 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Website Werkenaankennisenvakmanschap.nl

Werken aan kennis en vakmanschap is de naam van het leer- en ontwikkelplatform voor professioneel friturend Nederland.
Dit platform is door het Nederlands Frituurcentrum ontwikkeld in opdracht van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Leden van ProFri krijgen daarom korting wanneer zij gebruik maken van de e-learningmodules.

De eerste e-learningmodules zijn inmiddels beschikbaar en aan uitbreiding wordt hard gewerkt. Als laatste is de e-learningmodule “Voedselhygiëne voor leidinggevenden” toegevoegd, waarmee ondernemers en leidinggevenden beter in staat zijn de voedselveiligheid in hun bedrijf te waarborgen. Lees hieronder de ervaring van ondernemer Wim Kruizinga met deze module.

Tijdelijk voor iedereen gratis

Vanwege de coronacrisis stelt vakvereniging ProFri de online leermodules aan iedereen tijdelijk gratis ter beschikking. Wie hier gebruik van wil maken, vult op de website de kortingscode “coronatarief” in. De leermodule belandt dan voor 0 euro in het winkelmandje. Wel gewoon op “betalen” drukken, want anders wordt de module niet gestart. Op 1 januari 2021 is de actieperiode voorbij en moet weer gewoon voor de e-learningmodules worden betaald.

Ervaring van een ondernemer

LinkedIn foto van Wim Kruizinga

Wim Kruizinga, eigenaar van cafetaria Moekesgat in Ter Apel, is enthousiast over de digitale cursussen. Hij ging aan de slag met de module Voedselhygiëne voor Leidinggevenden. Deze module is gebaseerd op de actuele editie van de Hygiënecode voor de Horeca. Kruizinga rondde de toets af met een mooie score. Hij zegt: “Zelf werk ik zelden mee in de zaak, maar ik heb er veel van opgestoken. Ik ben van plan mijn bedrijfsleidster en eerste medewerker de training ook te laten volgen.”

“Heldere cursus”

Kruizinga heeft een positief gevoel overgehouden aan de e-learning over voedselhygiëne. “Het is een heldere cursus die precies aangeeft waarop je moet letten als je op een verantwoorde manier met voedsel wilt omgaan.” Wat hem wel opviel is dat sommige wettelijke regels lastig toepasbaar kunnen zijn in de dagelijkse praktijk van een cafetaria. “In deze gevallen ben ik op zoek gegaan naar methodes om het wel werkbaar te maken.”

Ga naar de website