‘Opnieuw goedkoper energiecontract voor ProFri-leden’

ProFri in het nieuws, Actueel, Aanbevolen |
28 juli 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: archief FSW

“Als je je nog niet hebt aangemeld, wacht dan niet langer…” Vakvereniging ProFri hoopt opnieuw enkele tientallen cafetarialeden te helpen aan een lagere energieprijs voor dit en volgend jaar. Mogelijk zal ProFri’s energiepartner COMCAM namelijk voor de tweede keer de leden van de vereniging een betaalbaar aanbod doen.

Eerder dit jaar konden ProFri en COMCAM reeds 45 leden helpen aan een scherpe gasprijs voor de middellange termijn. Het ging om een gasprijs van circa 85 cent per kuub voor dit jaar en circa 35 cent voor 2023. Hoewel het niet helemaal zeker is, kan ProFri-partner COMCAM mogelijk uiterlijk begin september een nieuwe groep leden een contract aanbieden. De leden moeten wel rekening houden dat de prijzen een stuk hoger zullen liggen dan eerder dit jaar.

Bericht aan leden

ProFri stuurde hierover eerder deze week een bericht aan haar leden. “Voorwaarde om in aanmerking te komen, is wel dat wij weten dat je van de diensten van COMCAM gebruik wilt gaan maken,” aldus het emailbericht. “Wij maken ons ernstig zorgen over stijgende energiekosten en zijn daarom eerder al op zoek gegaan naar oplossingen. Deze week schoot de energieprijs nog verder omhoog en passeerde de prijs van een kuub gas de grens van 2 euro. De paniek op de energiemarkt neemt verder toe en een prijs van 3 euro is volgens deskundigen niet ondenkbaar.”

ProFri schrijft verder: “Bij steeds meer ondernemers loopt het energiecontract af en probeert de huidige leverancier of tussenpartij je te behouden als klant, maar dan wel met variabele prijzen. De kans is groot dat je energierekening daardoor explosief gaat stijgen.” Vaak nemen ongeruste ondernemers op dat moment pas contact op met ProFri, aldus het bericht.

Maar, stelt de vereniging, de markt is momenteel zo grillig dat de vakvereniging ook geen pasklare antwoorden heeft op ieder denkbaar moment. Een mogelijk nieuw aanbod van COMCAM voor een beperkte groep leden over enkele weken, is dus volgens de vakvereniging een buitenkansje. ProFri schrijft tot slot: “We hebben als vereniging de wijsheid niet in pacht, maar alles wijst erop dat we in COMCAM een goede partij hebben gevonden die ons wil helpen.”

Hier kun je je aanmelden.