Keurmerk voor Snackpoint De Passage in Wolvega

Actueel |
4 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
ProFri-bestuurslid Marcel van Veen (links) reikt keurmerk uit aan collega Menno de Koe van Snackpoint de Passage in Wolvega

ProFri-bestuurslid Marcel van Veen heeft het keurmerk Goed Gefrituurd uitgereikt aan zijn collega Menno de Koe van Snackpoint De Passage in het Friese Wolvega. De vakvereniging was in De Koe’s bedrijf te gast vanwege een regionale ledenbijeenkomst.

Toen Menno zo’n acht jaar geleden begon met zijn zaak werd hij direct lid van ProFri. Hij meldde zich onlangs aan voor certificering en doorliep het traject dat leidde tot het keurmerk.

Wie het wil bemachtigen, moet uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd. Overigens geldt in de toekomst het behalen van dit certificaat als randvoorwaarde voor het lidmaatschap van vakvereniging ProFri (zie bijzonderheden onderaan dit bericht).

Volop van gedachten gewisseld

Tijdens de regionale bijeenkomst in Wolvega, een ook op de ProFri-ledenmeeting een dag eerder bij Eetpaleis ’t Vosje in Berlicum, wisselden frituurprofessionals volop van gedachten over zaken die hen bezighouden. Ook door de vakvereniging gevonden oplossing voor de torenhoge energierekeningen werd verder met de leden besproken. De ondernemers steken veel van elkaar op.

Ondernemer Menno de Koe laat zijn collega’s zien hoe tevreden hij is over zijn onlangs aangeschafte softijsmachine

Zo bleek de door Menno de Koe onlangs aangeschafte softijsmachine dè oplossing te zijn voor het probleem van de tapcapaciteit van een van de aanwezige collega’s. Door de uitleg van Menno kan de leverancier van de machine zeer waarschijnlijk een order tegemoet zien.

Ook slagerij Kieboom in Rotterdam zal naar aanleiding van de bijeenkomst een nieuwe klant kunnen bijschrijven voor zijn stoofvlees. Kieboom is bovendien de maker van frikandel die eerder de oorkonde Met Goud Bekroond kreeg. Deze frikandel is bekend geworden via frituurspeciaalzaak Tante Nel in Rotterdam. Ook Snackpoint De Passage in Wolvega bleek deze bekroonde ambachtelijke snackspecialiteit op de kaart te hebben staan.

Maandag 9 mei is er nog een ledenbijeenkomst bij FrieteRia in Dronten, dinsdag 10 mei bij Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen. Aanmelden? Zie www.profri.nl/ledenbijeenkomst.

Bijzonderheden ProFri-leden en keurmerk:

  • Het keurmerk Goed Gefrituurd wordt in fases ingevoerd als basisvoorwaarde voor het lidmaatschap van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri).
  • Deze beslissing van de leden en het bestuur is voortgekomen uit veranderingssessies binnen vakvereniging ProFri.
  • ProFri keert hiermee terug naar de basis van haar werk. Dat is: het herkenbaarder maken van de kwaliteiten van professionele frituurondernemers richting de markt.
  • ProFri richt zich primair op de collectieve belangenbehartiging van leden met bedrijven die via het keurmerk Goed Gefrituurd gecertificeerd zijn.
  • Voor bestaande leden zonder keurmerk geldt een overgangstermijn van twee jaar. Leden zonder keurmerk kunnen een abonnement bij het Nederlands Frituurcentrum afsluiten, waardoor ze toch blijven profiteren van de collectieve voordelen die ze via ProFri hebben/hadden.
  • De uitvoering van het keurmerk Goed Gefrituurd is door vakvereniging ProFri ondergebracht bij het Nederlands Frituurcentrum.