Cafetaria ’t Stamhuijs heropend op locatie met bijzonder verleden

Geen categorie, Actueel |
19 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Het team van Cafetaria ’t Stamhuijs in de nieuwe zaak.

Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers hebben Cafetaria ’t Stamhuijs op een nieuwe locatie in Schijndel geopend. De nieuwe zaak biedt tal van voordelen en is gevestigd in een pand met een bijzonder verleden. De ondernemers zijn van plan om dat verleden weer terug te laten keren.

Cafetaria ’t Stamhuijs was voorheen gevestigd op een kilometer van het centrum van Schijndel. Na 14,5 jaar was het bedrijf van Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers uit z’n jasje gegroeid. “Bovendien wilden we zakelijk en privé scheiden”, vertelt Marijn. “We hebben al die tijd naast de zaak gewoond.” Het ondernemerstel vond een bedrijfspand in het centrum en verhuisde zelf naar een ander huis in Schijndel.

Sfeer en reuring

Cafetaria ’t Stamhuijs is nu te vinden aan de Markt, net buiten het centrum van het Brabantse dorp. Een perfecte locatie, zegt Marijn. “Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en we zitten op de looproute naar het centrum. Hier is ook meer reuring, met onder meer een markt op zaterdag.” De ondernemers hebben het pand helemaal gestript en zelf opnieuw ingericht. “Het is een moderne cafetaria geworden met een industriële look, met een mooi zitgedeelte en een mooie ijshoek. Een sfeervolle uitstraling.”

Relaxter werken

De gasten én het team genieten van meer ruimte. Cafetaria ’t Stamhuijs heeft nu 32 zitplaatsen in plaats van 22. Het team beschikt over een aparte bezorgkeuken met een aparte bakwand. “Afgelopen zondag was één van de beste zondagen tot nu toe. Maar we hadden niet het idee dat het overdreven druk was. Voorheen kwamen afhaal- en bezorgbestellingen van één bakwand. In de nieuwe situatie voelen de mensen in de keuken niet de druk van de klanten die in de cafetaria staan te wachten. Dat werkt veel relaxter.”

Werken aan communicatie

De extra ruimte heeft ook een nadeel, zegt Marijn. “Maaltijden en soepen komen bijvoorbeeld ook uit de keuken, maar de afstand tussen voor en achter is groter en we moeten iedere keer heen en weer lopen om met elkaar te communiceren. We gaan daarom testen met portofoons en oortjes.”

De nieuwe locatie van Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel.

Bijzondere geschiedenis

In het pand aan de Markt heeft ruim veertig jaar een cafetaria gezeten, met verschillende namen en eigenaren. In het dorp is één naam nog steeds bekend onder de oudere bewoners: De Corona. Dé specialiteit was coronakip met coronasaus. Marijn en Claudia hebben het recept van De Corona overgenomen. “Dat recept hoort al veertig jaar bij deze locatie”, weet Marijn. “Mensen vragen ons steeds of we coronakip met coronasaus gaan verkopen. Dat gaan we inderdaad doen, maar over de naam zijn we nog niet uit.”

Marijn Tilburgs met één van de specialiteiten: huisgemaakte spare ribs.

Goed Gefrituurd Keurmerk en de Smulgids

Cafetaria ’t Stamhuijs behaalde in november 2021 het Goed Gefrituurd Keurmerk. Om dit keurmerk te verdienen, moest het bedrijf aantonen dat het uitblinkt in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid, de drie pijlers van het keurmerk. Goed Gefrituurd is een keurmerk van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri).

Met het Goed Gefrituurd Keurmerk staat Cafetaria ’t Stamhuijs automatisch in de Nationale Smulgids, de Michelingids van de frituurbranche. Dit is een consumentengids met daarin cafetaria’s, snackbars en frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. Cafetaria ’t Stamhuijs staat, naast de verse friet, vooral bekend om de huisgemaakte spareribs, saté, shaslick en hete kip.

Meer weten? Naar de Smulgids →

Foto’s Cafetaria ’t Stamhuijs