Vakmanschap bij Cafetaria Ketting bezegeld met keurmerk

Actueel |
11 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto: Ondernemer Danny Ketting van Cafetaria Ketting met het Goed Gefrituurd Keurmerk 

Het Goed Gefrituurd Keurmerk prijkt nu ook op de gevel van Cafetaria Ketting in Hoogvliet. Ondernemer Danny Ketting laat op deze manier nog beter zien dat hij met zijn frituurspeciaalzaak uitblinkt in kwaliteit en vakmanschap. “Ik vind het mooi om dat uit te stralen.”

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is door de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) in het leven geroepen om de kwaliteit en het vakmanschap van cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken beter zichtbaar te maken voor de consument. Om dit keurmerk te verdienen, moeten bedrijven aantonen dat ze uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid, de drie pijlers van het keurmerk. De gekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het schildje bij de ingang en aan het certificaat in de zaak. Hierop staat het jaartal en de maand van de laatste keuring.

Keurmerk staat voor vakmanschap

Danny Ketting nam de cafetaria in Hoogvliet bijna twee jaar geleden over van de vorige eigenaar, voor wie hij al vijftien jaar werkte. “Ik doe dit dus al zeventien jaar. Sinds januari werkt mijn vrouw Maxime ook fulltime in de cafetaria. Met dit keurmerk laten we zien dat we de belangrijkste aspecten van het vak beheersen. Ik vind het mooi dat mensen dat kunnen zien in de zaak.”

Vermelding in de Nationale Smulgids

Goed Gefrituurd is een keurmerk van de Vereniging Professionele Frituurders en de uitvoering is in handen van het Nederlands Frituurcentrum. Alle gekeurde bedrijven staan op Goedgefrituurd.nl en krijgen een vermelding in de Nationale Smulgids. Dit is een consumentengids die ieder jaar wordt uitgegeven door het Nederlands Frituurcentrum. Deze gids is ook online te raadplegen via Smulgids.nl. Via de online rating tool ‘Smulscore’ kunnen consumenten hun smulmening geven over een recent bezoek aan een cafetaria. Dit telt mee bij het verkrijgen en behouden van het keurmerk, en de vermelding in de Smulgids.

Voorwaarde voor lidmaatschap

Het keurmerk wordt vanaf 2022 een voorwaarde voor lidmaatschap bij ProFri. Bestaande leden die het keurmerk nog niet hebben behaald, kunnen voor 1 oktober 2022 de zelfevaluatie invullen. Hiermee brengen ze de huidige situatie van de drie genoemde pijlers binnen het bedrijf in kaart. Uiterlijk 1 oktober 2023 moeten de huidige leden hebben aangetoond dat hun bedrijf aan de geldende criteria van het Goed Gefrituurd Keurmerk voldoet. Frituurprofessionals die nog geen lid zijn van ProFri, kunnen zich aanmelden als aspirant-lid. Zij doorlopen dan hetzelfde traject. De aspirant-status vervalt als het keurmerk is behaald.