4 ins & outs over de komende editie van de Nationale Smulgids

Actueel |
20 april 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Begin 2024 verschijnt hij: de nieuwe editie van de Nationale Smulgids, barstensvol sterrenzaken in de frituurwereld. Stuk voor stuk adresjes die een omweg meer dan waard zijn.

Omdat de eerste Smulgids verscheen enkele maanden vóórdat corona uitbrak, frissen we even jouw herinnering op met 4 ins & outs over de Nationale Smulgids.

1. Géén 1, 2, 3

De Nationale Smulgids is een initiatief van vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum. Omdat friet en snacks verkopen geen wedstrijd is, waren de organisaties nooit onverdeeld positief over de Friettest van het Algemeen Dagblad en Snackkoeriers Cafetaria Top 100, die beide in 2018 van het toneel verdwenen. In de Nationale Smulgids is er geen nummer 1, 2 of 3. Aanbevolen frituurspeciaalzaken die zichzelf bewezen hebben, staan per provincie opgesomd in deze frituursterrengids.

2. Reviews op Smulscore

Tegelijk met de verschijning van de Nationale Smulgids, is tijdens het Frituurwereld Event 2019 ook de online ratingstool Smulscore gelanceerd. Op Smulscore.nl kunnen bezoekers van frituurspeciaalzaken hun oordeel en review over de cafetaria, snackbar en frituur van hun keuze achterlaten na een bezoekje.

3. Uitmuntend bak- en vakmanschap

De eerste editie van de Nationale Smulgids bevat de gegevens van tientallen cafetaria’s, snackbars en frituren in alle windstreken van Nederland. Het zijn stuk voor stuk frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd (uitmuntend vakmanschap) en/of Met Goud Bekroond (door keurmeesters beoordeelde ambachtelijke frituurspecialiteiten).

4. Check door Smulinspecteurs

De Nationale Smulgids is via deze keurmerken samengesteld op basis van zo objectief mogelijke criteria. In de nieuwe editie zullen opnieuw de frituurspeciaalzaken staan die beschikken over één van de twee of beide keurmerken. Daarnaast worden bedrijven opgenomen met veel reviews en hoge scores op Smulscore.nl. Ondernemers die vinden dat ook hun bedrijf een omweg waard is kunnen een positie verwerven op basis van open inschrijving. Een bedrijf kan ook worden voorgedragen door collega’s en/of branchedeskundigen. Een mystery guest bezoek van een Smulinspecteur maakt altijd onderdeel uit van de procedure.

Kijk op Smulgids.nl voor meer informatie