Cafetaria de Pieper: ‘Zeer trots dat we in de Smulgids staan’

Actueel, Achtergrond |
17 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Frituurwereld Cafetaria De Pieper
Marieke en René Jacobse van Cafetaria de Pieper in Helvoirt.

Ze staan in de allereerste editie van de Nationale Smulgids, en ook weer in de eerstvolgende; Marieke en René Jacobse van Cafetaria de Pieper in Helvoirt. ‘We moeten ons als branche op een positieve manier laten zien.’

Marieke en René Jacobse van Cafetaria de Pieper zijn echte ambassadeurs van de frituurbranche. Ze zijn lid van de Vereniging Professionele Frituurders en in het bezit van het Goed Gefrituurd Keurmerk. Daarmee tonen ze aan dat ze uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid. Daarmee hebben ze automatisch een plekje verworven in de Nationale Smulgids, de Michelingids van de frituurbranche.

Open inschrijving

De Nationale Smulgids is een consumentengids met daarin cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. De nieuwe editie van de Nationale Smulgids verschijnt eind 2022. Niet alleen keurmerkhouders staan in de gids; via de open inschrijving maakt iedere cafetaria, snackbar of frituurspeciaalzaak kans op een vermelding.

‘Beeldvorming klopt niet’

Cafetaria de Pieper was destijds ‘zeer trots’ om opgenomen te worden in de allereerste editie van de Nationale Smulgids. “Het is goed voor de branche dat de Smulgids er is. De beeldvorming over de frituurbranche klopt niet, maar is wel hardnekkig. Daarom moeten we ons op een positieve manier laten zien en deze gids is een manier om de branche in het zonnetje te zetten. We gaan de Smulgids dit jaar dan ook zeker weer promoten.”

Verse friet en hamburgers

Marieke en René Jacobse laten zich iedere dag op een positieve manier zien. Cafetaria de Pieper staat bekend om de verse friet, die elke nacht wordt gesneden. Ook het hamburgerconcept dat René heeft ontwikkeld, vindt gretig aftrek. “De hamburgers maken we zelf en het brood is ook uniek.”

Softijs met Nutella

De ondernemers willen met alles onderscheidend zijn. Zo ook met de ijskaart, waar sinds vorig jaar een softijs met Nutella en lange vingers op prijkt. Ook de ijskoffie is populair. “We willen producten die niemand anders heeft, want daar scoren we mee. En dingen zelf bedenken is ook het leukst om te doen.”

Cafetaria de Pieper in Helvoirt.

Michelingids voor cafetaria’s

De Michelingids van frituurspeciaalzaken in ons land, de Nationale Smulgids, wordt eind dit jaar gepresenteerd. Alle cafetaria’s, snackbars en andere frituurzaken kunnen zich aanmelden voor een vermelding in de gids. Bedrijven komen in de Smulgids als ze een omweg waard zijn voor de consument. De gids is ook online te raadplegen. Meer weten? Naar de Smulgids →

Frituurcentrum-Nationale-Smulgids
Zo laten ondernemers aan klanten in de zaak zien dat ze in de Nationale Smulgids staan.

Aanmelden voor Smulgids en keurmerk

Wie net als Cafetaria de Pieper een vermelding in de Nationale Smulgids wil verwerven maar (nog) niet in het bezit is van het Goed Gefrituurd Keurmerk, kan zich aanmelden via de open inschrijving.

Aanmelden voor het Goed Gefrituurd Keurmerk van vakvereniging ProFri kan ook. Naar het keurmerk→

Goedgefrituurd.nl

Keurmerkhouders krijgen, naast een vermelding in de Smulgids, ook een vermelding op de consumentenwebsite Goedgefrituurd.nl.