4 routes: zo komen frituurbedrijven in de Nationale Smulgids

Actueel |
24 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: archief Frituurwereld

De Michelingids van frituurspeciaalzaken in ons land, de Nationale Smulgids, wordt eind dit jaar gepresenteerd. Alle frituurzaken kunnen zich aanmelden voor een vermelding in de gids. Dit zijn de vier manieren om in de Smulgids te komen.

1. Keurmerken

Bedrijven komen in de Smulgids als ze een omweg waard zijn voor de consument. De frituurspeciaalzaken die beschikken over de keurmerken Goed Gefrituurd en/of Met Goud Bekroond, worden automatisch vermeld. Deze keurmerken zijn een garantie dat de zaken uitblinken in goed vakmanschap en bakmanschap óf bijzondere ambachtelijke specialiteiten in hun assortiment hebben. Maar er zijn nog drie andere routes naar de Smulgids…

2. Open inschrijving

Alle uitmuntende frituurspeciaalzaken kunnen een vermelding in de Smulgids krijgen via de open inschrijving. Deze zaken moeten uitblinken op het gebied van vakmanschap, veiligheid & hygiëne en verantwoordelijkheid in de richting van hun gasten. Frituurspeciaalzaken zonder keurmerk(en) kunnen inschrijven tot en met 30 juni 2022. Nadat dit is gedaan, zullen Smulinspecteurs via mystery guest-bezoeken checken het bedrijf Smulgids-waardig is. De open procedure kost 195 euro als bijdrage in de kosten van onder meer de mystery guest bezoeken en de samenstelling en publicatie van de gids. Voor bedrijven die bij ProFri zijn aangesloten maar (nog) geen keurmerk hebben of een Pro-abonnement hebben van het Nederlands Frituurcentrum, kost de open procedure slechts 145 euro. Inschrijven? Klik hier!

3. Fans op Smulscore.nl

Bedrijven die zich hebben aangemeld, krijgen toegang tot het consumentenplatform Smulscore.nl. Hier kunnen gasten en fans hun beoordeling geven. Hoge rapportcijfers zullen meewegen voor een plekje in de Smulgids.

4. Voordracht door collega’s

Bedrijven kunnen ook door collega’s en branchegenoten worden voorgedragen voor een vermelding in de Nationale Smulgids. Deze bedrijven krijgen ook een mystery-bezoek van een Smulinspecteurs.

Tip: klik op Smulgids.nl

De Nationale Smulgids wordt eind 2022 in gedrukte vorm gelanceerd, maar is online al te raadplegen. Tip: ga naar Smulgids.nl en klik een provincie aan. Dan zijn meteen korte karakteristieken te lezen over onderscheidende cafetaria’s, snackbars en frituren uit de Nationale Smulgids.