3 redenen om het Goed Gefrituurd Keurmerk te behalen

Goedgefrituurd - Blog, Actueel, Achtergrond |
1 september 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
ProFri-Thijs-van-Leeuwe-van-Restaria-De-Smickel-in-Son-en-Breugel
Thijs van Leeuwe van Restaria De Smickel in Son en Breugel met het Goed Gefrituurd Keurmerk

Waarom zouden cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken het Goed Gefrituurd Keurmerk behalen? Hier volgen drie redenen, plus een bonusreden, waarom het keurmerk niet alleen individuele bedrijven maar de gehele branche sterker maakt.

1. Laten zien dat jij je vak verstaat

Met het Goed Gefrituurd Keurmerk weten consumenten dat ze bij jou met een gerust hart friet, snacks en andere lekkernijen kunnen bestellen. Immers, het keurmerk is door vakvereniging ProFri in het leven geroepen om de kwaliteit en het vakmanschap van cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken beter zichtbaar te maken voor de consument.

Om het keurmerk te verdienen, moet je aantonen dat je uitblinkt in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid, de drie pijlers van het keurmerk. Gekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het schildje bij de ingang en aan het certificaat in de zaak. Hierop staat het Goed Gefrituurd Keurmerk met het jaartal en de maand waarop de laatste keuring heeft plaatsgevonden.

2. Je verbetert je bedrijfsvoering

Niemand is te ervaren om te leren. De weg naar het keurmerk biedt waardevolle inzichten in de verbeterpunten die jouw bedrijf verder helpen. Dat begint met een zelfevaluatie, waarin je zelf bepaalt welke onderdelen aandacht nodig hebben.

Bedrijven kunnen daar hulp bij krijgen van ProFri en het Nederlands Frituurcentrum. De rapportage van de mystery guest, een belangrijk onderdeel van het keurmerktraject, geeft feedback op aspecten als uitstraling, gastvrijheid en professionaliteit van de medewerkers én presentatie en productkwaliteit.

3. Ambassadeur voor het vak

Hoewel veel mensen nog altijd genieten van de producten uit de cafetaria, ligt het imago van de sector al jaren onder vuur. De branche wordt gezien als één van de veroorzakers van de gezondheidsachterstand in Nederland. Volgens ProFri is dat onterecht. De vereniging zet dit standpunt uiteen in een manifest, verschijnt regelmatig in de media en zoekt veelvuldig contact met de politiek om de dialoog aan te gaan.

Als ondernemer draag je je steentje bij met het Goed Gefrituurd Keurmerk, want met een goed gefrituurd frietje of snack is niets mis. Mét het keurmerk ben je ambassadeur voor het vak en versterk je de branche waarin je je brood verdient.

Bonus: Nationale Smulgids

Alle gekeurde bedrijven staan op Goedgefrituurd.nl en krijgen een vermelding in de Nationale Smulgids. Dit is dé consumentengids voor de branche die ieder jaar wordt uitgegeven door het Nederlands Frituurcentrum. Deze gids is voor smulpapen ook online te raadplegen via Smulgids.nl.