Goed Gefrituurd Keurmerk voor Cafetaria ‘t Stamhuijs

Actueel |
30 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Frituurwereld - Cafetaria 't Stamhuijs
Ondernemer Marijn Tilburgs (rechts) neemt het Goed Gefrituurd Keurmerk in ontvangst uit handen van ProFri-directeur Frans van Rooij

Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers van Cafetaria ’t Stamhuijs hebben het Goed Gefrituurd Keurmerk behaald. Marijn Tilburgs ontving het certificaat en het schildje uit handen van Frans van Rooij, directeur van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri).

Het Goed Gefrituurd Keurmerk prijkt sinds kort op de gevel van Cafetaria ’t Stamhuijs in Schijndel. Om dit keurmerk te verdienen, moest het bedrijf aantonen dat het uitblinkt in Vakmanschap, Veiligheid & hygiëne en Verantwoordelijkheid, de drie pijlers van het keurmerk. Ondernemers Marijn Tilburgs en Claudia Steenbakkers hebben daarvoor eerst een verklaring en een zelfevaluatie ingevuld. Daarna is de cafetaria beoordeeld door een mystery guest, die onder meer heeft gelet op gastvrijheid, kwaliteit, professionaliteit en hygiëne vanuit de ogen van de consument.

Ook is het bedrijf getoetst door het Nederlands Frituurcentrum. Hierbij is gelet op deskundigheid, vakbekwaamheid, gastvrijheid, productkennis, voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Veel huisgemaakte gerechten

“We zijn ontzettend trots op het keurmerk”, zegt Marijn Tilburgs. “Nu kunnen we nog beter laten zien dat we met ons vak bezig zijn en ambachtelijke producten verkopen. Dit is een verdienste van het hele team.” Cafetaria ’t Stamhuijs aan de Boschweg in Schijndel is een ambachtelijke cafetaria waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan. Behalve de beste snacks en friet biedt de cafetaria ook een grote variatie aan huisgemaakte gerechten, zoals saté, shaslick, spareribs en hete kip

Kwaliteit en vakmanschap

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is door ProFri in het leven geroepen om de kwaliteit en het vakmanschap van cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken beter zichtbaar te maken voor de consument. De gekeurde bedrijven zijn herkenbaar aan het schildje bij de ingang en aan het certificaat in de zaak. Hierop staat het Goed Gefrituurd Keurmerk met het jaartal en de maand waarop de laatste keuring heeft plaatsgevonden.

Voorwaarde voor lidmaatschap

Het keurmerk wordt vanaf 2024 een voorwaarde voor lidmaatschap bij ProFri. Bestaande leden die het keurmerk nog niet hebben behaald, kunnen voor 1 oktober 2022 de zelfevaluatie invullen. Hiermee brengen ze de huidige situatie van de drie genoemde pijlers binnen het bedrijf in kaart.

Lees hier meer over de zelfevaluatie

Verbetertraject

Na de zelfevaluatie kunnen ondernemers zelf bepalen welke onderdelen verbeterd moeten worden. Uiterlijk 1 oktober 2023 moeten de huidige leden aangetoond hebben dat hun bedrijf aan de geldende criteria van het Goed Gefrituurd Keurmerk voldoet. Frituurprofessionals die nog geen lid zijn van ProFri, kunnen zich aanmelden als aspirant-lid. Zij doorlopen dan hetzelfde traject, waarbij de aspirant-status vervalt als het keurmerk is behaald.

De Nationale Smulgids

Alle gekeurde bedrijven staan op Goedgefrituurd.nl en krijgen een vermelding in de Nationale Smulgids. Dit is een consumentengids die ieder jaar wordt uitgegeven door het Nederlands Frituurcentrum. Deze gids is voor smulpapen ook online te raadplegen via Smulgids.nl. Via de online rating tool ‘Smulscore’ kunnen consumenten hun smulmening geven over een recent bezoek aan een cafetaria. De mening van consumenten telt mee bij het verkrijgen én behouden van het keurmerk en de vermelding in de Smulgids.

Lees hier meer over het Goed Gefrituurd Keurmerk