Frietschaarste: gedroogde noedels bij Burger King in Japan

Actueel |
18 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Burger King

Burger King kampt nog altijd met tekorten aan friet in Japan. Het frietgebrek is zo nijpend, dat het Amerikaanse burgermerk nu de noedelvariant ramen aanbiedt bij zijn burgermenu’s. Hoewel er wel (weer) friet wordt verkocht bij BK, hoopt de keten op deze wijze te voorkomen ‘nee’ te moeten verkopen.

Burger King Japan biedt geen warme ramen aan bij de gerechten, maar een gedroogde variant van de noedels. Ze zitten in een zakje en zijn in Japan van oudsher een populaire snack. Klanten die kiezen voor gedroogde ramen als alternatief voor ‘French fries’ krijgen een sticker met de tekst ‘I Supported the King’.

McDonald’s Japan

Eind vorig jaar kampte ook McDonald’s Japan met grote friettekorten. De problemen duurden ongeveer twee maanden, maar leken in februari goeddeels opgelost. Naar verluidt werd bovendien via speciale vliegtuigen extra friet aangevoerd. Het tekort aan friet en frietaardappelen in Japan is het gevolg van stokkende leveranties in de logistieke keten.

Andere landen

De afgelopen maanden waren in landen als de Filipijnen, Maleisië en Indonesië de frietjes van McDonald’s op gezette tijden ook op rantsoen. Zo werden op de Filipijnen geen grotere porties friet verkocht. De afgelopen dagen nog kampten de nodige filialen van McDonald’s in Taiwan met ernstige friettekorten.