Cafetaria Emmy in de Smulgids: ‘Alsof we een Michelinster hebben’

Actueel, Achtergrond |
2 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Hans en Sandra Schlepers staan met Cafetaria Lunchroom Emmy in de Nationale Smulgids.

Als cafetaria’s een Michelinster konden krijgen, was Emmy in Slagharen een grote kanshebber. De cafetaria lunchroom, die dit jaar veertig jaar bestaat, is wel in een andere kwaliteitsgids te vinden. Eentje die voor iedereen bevestigt dat Sandra en Hans Schlepers met hun bedrijf aan de top staan.

Net als de Michelingids is de Nationale Smulgids een boekwerkje voor consumenten die de beste bedrijven willen bezoeken. Maar in plaats van restaurants met een prijskaartje, vermeldt de Smulgids de cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. De nieuwe editie verschijnt eind 2022, maar de gids is daarnaast altijd online te raadplegen.

Iedereen kan zich aanmelden

Omdat Cafetaria Lunchroom Emmy in Slagharen het Goed Gefrituurd Keurmerk heeft, staat dit bedrijf sowieso in de Smulgids. Nieuw is dat daarnaast álle frituurbedrijven zich kunnen aanmelden via de open inschrijving. Op die manier maken ook zij kans op een vermelding in de Nationale Smulgids.

Michelinster voor Emmy

“Voor ons was het inderdaad alsof we een Michelinster kregen”, zegt Hans Schlepers van Emmy over de eerste keer dat het bedrijf in de Smulgids stond. “Op social media en in de zaak kregen we allerlei felicitaties. We lichten bij dit soort gelegenheden ook de lokale pers in, en dan staat het hier vol bloemen. En we leggen de Smulgidsen in de zaak. Mensen vinden het toch interessant en nemen de gidsen mee naar huis.”

Jubileum voor familiebedrijf

Dit jaar, in 2022, heeft Emmy in Slagharen nóg een feestje te vieren. Het familiebedrijf bestaat op 8 juli precies veertig jaar. De ouders van Hans openden de deuren in 1982. Vier jaar later zette hij zijn eerste stappen in het bedrijf en in 1994 was Hans klaar om het stokje over te nemen. Sandra begon in 1990 als vakantiemedewerker en staat inmiddels samen haar man al vele jaren aan het roer.

Populair bij Emmy

Emmy heeft in de afgelopen decennia naam gemaakt als kwaliteitscafetaria waar smulpapen terechtkunnen voor onder meer gefrituurde lekkernijen, hamburgers, stokbroodjes en lunchgerechten. Vooral de Emmyburger, Boerenpatat en Frietje Spicy Chicken zijn tegenwoordig populair.

Daarnaast komen mensen graag over de vloer voor het schepijs dat Hans al jaren zelf draait. De ondernemer, die ooit ambities had om bakker te worden, maakt sinds een tijdje ook zelf monchoutaart en arretjescake.

Geliefd in Slagharen

Dat Emmy nog altijd geliefd is in Slagharen en omgeving, blijkt uit het feit dat de deur zowat wordt platgelopen. “We zijn de coronacrisis goed doorgekomen, achteraf mogen we zeker niet klagen. Maar wat we nu meemaken, is gekkenwerk. Absurd hoe druk het is. Dat komt ook deels doordat veel horeca in het attractiepark dicht is vanwege personeelstekort. Als het park sluit, komen die hongerige bezoekers onder andere naar ons.” Wanneer ze op 8 juli naar Emmy komen, kunnen ze het 40-jarig jubileum meevieren met friet, snacks en de Emmyburger voor 40 cent, en gezinspakketten voor 4 euro.

Aanmelden voor Smulgids en keurmerk

Wie net als Cafetaria Lunchroom Emmy een een vermelding in de Nationale Smulgids wil verwerven maar (nog) niet in het bezit is van het Goed Gefrituurd Keurmerk, kan zich aanmelden via de open inschrijving.

Aanmelden voor het Goed Gefrituurd Keurmerk van vakvereniging ProFri kan ook. Naar het keurmerk→

Goedgefrituurd.nl

Keurmerkhouders krijgen, naast een vermelding in de Smulgids, ook een vermelding op de consumentenwebsite Goedgefrituurd.nl.