Snackhouse Lobo: ‘Smulgids laat zien dat frituren bij ons een vak is’

Actueel, Achtergrond |
24 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Maico Visser van Snackhouse Lobo. Foto: Van Geloven

Zijn friet en andere gefrituurde lekkernijen ongezond? Frituristen die hun vak verstaan, gaan graag het gesprek aan. Zo ook Maico Visser van Snackhouse Lobo in Oudorp. Hij wijst zijn klanten onder meer op de Nationale Smulgids, die laat zien dat frituren een vak is. Snackhouse Lobo staat weer in de eerstvolgende editie.

De Nationale Smulgids is een gids voor consumenten, met daarin cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. De gids is ook online te raadplegen. De nieuwe papieren editie verschijnt eind 2022.

Bedrijven met het Goed Gefrituurd Keurmerk, zoals Snackhouse Lobo in Oudorp, staan sowieso in de gids. Nieuw is de open inschrijving, waarbij iedere cafetaria, snackbar of frituurspeciaalzaak kans op maakt een vermelding.

Frituren is een vak

“We leggen niet vaak blaadjes of iets dergelijks in de zaak, maar de Smulgids wel”, zegt Maico Visser. “Mensen hebben vaak het idee dat friet en snacks slecht zijn. Maar het gaat erom hoe ze worden gebakken, waarin ze worden gebakken en op welke temperatuur. Met de Smulgids laten we zien dat we hier niet zomaar iets aan het doen zijn. We zijn serieus bezig met ons vak, en we vinden het belangrijk om dat aan mensen duidelijk te maken. Bij ons kun je gerust een frietje en een snack bestellen. Daarom leggen we de Smulgids in de zaak, en dan merken we dat mensen erover gaan praten.

Breed aanbod bij Lobo

Snackhouse Lobo, geopend in 1987, is al tientallen jaren de kwaliteitscafetaria van het Noord-Hollandse Oudorp. Lobo heeft een breed assortiment snacks, friet, broodjes, burgers, milkshakes, maar ook spareribs en salades. Lobo verkoopt zowel klassieke snacks als het lihanboutje als nieuwkomers als de Loempidel. Verder is er een goed aanbod vegetarische en glutenvrije snacks, die duidelijk staan vermeld op het menu.

Goed Gefrituurd Keurmerk

Lobo beschikt over het Goed Gefrituurd Keurmerk van de Vereniging Professionele Frituurders. Dit geeft aan dat het bedrijf uitblinkt in Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Daarom staat het bedrijf in de eerste editie van de Smulgids in 2020, en in de eerstvolgende gids die eind 2022 verschijnt.

Aanmelden voor Smulgids en keurmerk

Wie net als Snackhouse Lobo een vermelding in de Nationale Smulgids wil verwerven maar (nog) niet in het bezit is van het Goed Gefrituurd Keurmerk, kan zich aanmelden via de open inschrijving.

Aanmelden voor het Goed Gefrituurd Keurmerk van vakvereniging ProFri kan ook. Naar het keurmerk→

Goedgefrituurd.nl

Keurmerkhouders krijgen, naast een vermelding in de Smulgids, ook een vermelding op de consumentenwebsite Goedgefrituurd.nl.