TEK-voorwaarden definitief, opening 21 maart

Actueel, Achtergrond, Video's |
1 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Video RVO over de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) opent op 21 maart 09:00 uur. De regeling is voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten minimaal 7% bedragen van de omzet. Mkb’ers die de regeling gaan aanvragen, kunnen zich nu al voorbereiden.

De regeling is op 28 februari gepubliceerd in de Staatcourant. Dit betekent dat alle voorwaarden van de regeling definitief zijn. Europese Commissie moet nog akkoord geven op de regeling.

Vakvereniging ProFri roept haar leden op om zich te melden bij het secretariaat indien er problemen worden ervaren bij het indienen van de aanvraag of bij de afwikkeling ervan. De vereniging verwacht overigens dat de meeste leden met hun energietarieven onder de drempelprijzen zitten.

Voorbereiden

De regeling is open van 21 maart 09:00 uur tot en met 2 oktober 17:00 uur. Mkb’ers die op 21 maart willen aanvragen, doen er goed aan alvast het volgende te regelen: controleer of de onderneming aan de voorwaarden voldoet, regel de inlog en geef u op voor het webinar over TEK.

Belangrijkste voorwaarden TEK

  • De onderneming is energie-intensief: minimaal 7% van de omzet bestaat uit energiekosten (energie-intensiteitseis).
  • Het gaat om een mkb-onderneming. Controleer dit via de mkb-toets.
  • Het bedrijf is in Nederland gevestigd en is uiterlijk 31 december 2022 ingeschreven bij KVK.
  • Het energiecontract is zakelijk en staat op naam van de onderneming.

Inloggen met eHerkenning of DigiD

Vanaf 21 maart 09:00 uur staat er een aanvraagknop op de website van RVO. Om in te loggen is eHerkenning niveau 3 met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’ (of hoger) nodig. Een zzp’er of heeft eigenaar van een eenmanszaak mag ook inloggen via DigiD. Let op: eHerkenning of DigiD aanvragen duurt enkele dagen.

TEK-Webinar 14 maart

Op 14 maart 2023 van 10:00 tot 11:00 uur organiseert RVO een webinar over de regeling. Daarin wordt meer uitgelegd over de voorwaarden, het aanvragen en hoe het verdere proces verloopt?

Hoe verder na TEK?

TEK is tijdelijk. De regeling kan wat lucht geven om de onderneming toekomstbestendig te houden. Misschien kan een deel van de tegemoetkoming zelfs besteed worden aan verduurzamen van het bedrijf. Op de website van RVO staat meer informatie (op de pagina Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers).

Meer weten?

Meer over