Profijt van ProFri: 5 redenen om lid te zijn van de vakvereniging

ProFri in het nieuws, Actueel, Achtergrond |
2 maart 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto: archief Frituurwereld Event

Waarom zouden frituurondernemers zich aansluiten bij de Vereniging Professionele Frituurders? ProFri zet zelf de redenen voor lidmaatschap uiteen in 5 voorbeelden van ProFri Profijt.

De Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) bestaat deze maand precies tien jaar en heeft zijn bestaansrecht bewezen. Iedereen die met hart en ziel friet en gefrituurde snacks verkoopt, wordt aangespoord zich aan te melden. Waarom? Hier volgen vijf redenen.

ProFri Profijt 1: goed gezelschap

ProFri heeft veel kennis over de frituurbranche in huis. Daar kunnen ondernemers van profiteren. De vereniging richt zich puur en alleen op de frituurbranche en kan daardoor het dienstenpakket uitstekend laten aansluiten op wat er in het bedrijf speelt. Bij ProFri kunnen ondernemers dan ook terecht voor informatie, voorlichting en (vaktechnisch) advies. Bij ProFri bevinden ondernemers zich bovendien in het gezelschap van collega’s die de kunst van goed bak- en vakmanschap verstaan.

ProFri Profijt 2: aangescherpte bedrijfsvoering en vertrouwen bij gasten

Vanaf 2024 geldt het keurmerk Goed Gefrituurd (gecertificeerde bedrijfsvoering, uitblinken in Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid) als voorwaarde voor een ProFri-lidmaatschap. Het keurmerk Goed Gefrituurd wekt (via gevelschildje en jaarstickers) niet alleen veel vertrouwen bij gasten; het hele traject naar het certificaat toe scherpt bovendien de bedrijfsvoering aan. Bedrijven die het keurmerk behalen en behouden, krijgen bovendien automatisch een vermelding in consumentengids de Nationale Smulgids en op platform Smulscore.nl.

ProFri Profijt 3: imago en politiek

ProFri wil de branche waarin frituurondernemers hun geld verdienen toekomstbestendig maken. Er komt namelijk veel op de sector af, zoals de financiële gevolgen van de coronacrisis, gemeenten die frituurbedrijven willen weren en nieuwe wet- en regelgeving rondom wegwerpplastic en acrylamide. ProFri behartigt de belangen van frituurondernemers richting politiek en beleidsmakers tot aan de Europese overheid toe. De vereniging behartigt de collectieve belangen van frituurondernemers in deze en andere kwesties en zorgt ervoor dat geluiden worden gehoord in de media en de politiek. Ook werkt de vakvereniging aan een positief imago van de sector. Het is belangrijk dat ondernemers daar hun steentje aan bijdragen als ambassadeurs van het frituurvak.

ProFri Profijt 4: nog sterker worden

ProFri versterkt de branche, maar ook de aangesloten leden. ProFri is een vakvereniging die naast ondernemers staat en voor ze opkomt als dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan conflicten met leveranciers, fabrikanten en gemeenten, maar ook aan juridische kwesties en personeelsaangelegenheden. ProFri werkt elke dag aan het versterken van de aangesloten frituurspeciaalzaken. Macht is kennis, kennis leidt tot verandering, meegroeien met de tijd is de basis van een florerende toekomst.

ProFri Profijt 5: collectieve voordelen

Leden van ProFri genieten volop van kortingen en scherpe tarieven. Dat gaat van verzekeringen en juridisch advies tot auteursrechten en andere diensten en producten. Voor ProFri-leden zijn en blijven deze collectieve voordelen een garantie. ProFri organiseert deze voordelen samen met het Nederlands Frituurcentrum. Frituurprofessionals die geen Goed Gefrituurd keurmerk hebben of willen halen, kunnen voor kortingen een betaald abonnement nemen bij het Nederlands Frituurcentrum.

Wie nog geen lid is van ProFri, kan zich hier opgeven.

Meer over