Kwalitaria-trio neemt gewilde locatie in Roosendaal over: ‘Unieke kans’

Actueel |
20 mei 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Vlnr: Roeland, Danny en Linda, de eigenaren van Kwalitaria Harte Vier

Cafetaria Harte Vier in Roosendaal heeft na dertig jaar nieuwe eigenaren. Er was veel interesse voor deze populaire locatie, maar het Kwalitaria-trio Roeland, Danny en Linda trok aan het langste eind. “Een unieke kans als deze komt niet vaak voorbij.”

Het geliefde Cafetaria Harte Vier in Roosendaal begint aan een nieuw hoofdstuk, zonder de familie Putters. Wil en Anne-Marie Putters namen de zaak over in 1992 en maakten de cafetaria tot een populaire locatie voor verse friet en een breed snackassortiment. Dochter Marieke stond sinds 2018 aan het roer.

Eerste in Roosendaal

Nu is het de beurt aan Kwalitaria-ondernemers Roeland Suurmond, Danny Bäcker en Linda Brouwer. Linda en haar zoon Danny zijn al een paar jaar eigenaren van een Kwalitaria in het nabijgelegen Hoogerheide. Roeland was daar al vijf jaar werkzaam en maakt nu de stap naar het ondernemerschap. De drie hebben hiermee de eerste Kwalitaria-vestiging in Roosendaal onder hun hoede.

Snel gehandeld

De ondernemers waren al bekend met Cafetaria Harte Vier, vertelt Roeland. “Danny heeft er vanaf z’n zestiende een aantal jaren gewerkt, en Linda woont om de hoek.” Toen de zaak te koop werd aangeboden, waren ze er dan ook als de kippen bij. “We waren al dik een jaar op zoek en hebben veel zaken bekeken. Een unieke kans als deze komt niet vaak voorbij. De interesse was dan ook groot, dus we hebben snel moeten handelen.”

Aantrekkelijke locatie

De cafetaria is om vele redenen aantrekkelijk, zegt Roeland. “We zitten aan een rotonde in een woonwijk. Het is een goede aanrijlocatie met gratis parkeergelegenheid, niet ver van het centrum. Ook qua vloeroppervlakte is het ook een fijne zaak: niet te groot, alles dicht bij elkaar, dat werkt efficiënt. Acht tafels binnen, tien op het terras, dus goed te overzien.”

Snijden en verbreden

De verse friet, waar Harte Vier al jaren om bekend staat, blijven de ondernemers bakken. “Mooi goudbruin gebakken in goede olie en van constante kwaliteit.” Er is wel gesneden in het brede snackaanbod. “Bepaalde snacks die niet liepen, hebben we eruit gehaald. We hebben aan de andere kant het menu verbreed, onder meer met huisgemaakte hamburgers en versbelegde broodjes.”

Maaltijdbezorging in de wacht

Het ondernemerstrio ziet groeimogelijkheden in Roosendaal. “Vlakbij is een bedrijventerrein waar we op donderdagavonden en vrijdagen al leveren. Verder doen we nog maar weinig vanwege personeelsgebrek. Maar we zitten in een grote, compacte wijk, dus in een relatief klein gebied kunnen we veel huishoudens bedienen. In Hoogerheide bezorgen we al een tijdje. Dat is tijdens corona hard gegroeid en niet meer gestopt. Dus zodra we de mensen hebben, gaan we ook in Roosendaal bezorgen.”