Nieuwe onderscheiding voor excellente frituurzaken

Actueel |
14 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Voor houders van het keurmerk Goed Gefrituurd die tijdens Mystery Visits consequent een hoge score behalen, heeft het Nederlands Frituurcentrum een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen: de Mystery Guest Award. De eerste werden tijdens het Frituurwereld Event op 13 november bij Rational in Hengelo uitgereikt.

Gekeurde bedrijven worden minimaal één keer per jaar bezocht door een Mystery Guest van het Nederlands Frituurcentrum. “Er zijn frituurzaken die telkens weer een hele hoge score halen. Dat willen we nog meer belonen en benadrukken. Daarom hebben we de Mystery Guest Award in het leven geroepen”, legde Hans Hus, erevoorzitter van vakvereniging ProFri, uit.

De eerste laureaten

Afgelopen maandag werden de eerste laureaten bekendgemaakt en in het zonnetje gezet. De erevoorzitter overhandigde aan de volgende ondernemers de eerste awards:

  • Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen,
  • Patrick en Rick Nieuwveld van Restaria Nieuwveld in Portugaal en
  • Michael Brink van Cafetaria De Steiger in Medemblik.

De prijs moet bijdragen aan het uitdragen van het vak- en bakmanschap en een positief imago voor de frituurbranche.

Jan en Alida Willems van Family Appelscha in Appelscha en Jorien van de Pasch van Eetwinkel Selissen in Boxtel komen ook in aanmerking voor deze award, maar waren niet aanwezig bij de huldiging. Zij ontvangen deze prijs op een later moment.

Klik hier voor meer informatie over het keurmerk Goed Gefrituurd. Je vindt er ook een overzicht van alle bedrijven met dit keurmerk.