Jorien van der Pasch krijgt ‘gouden vinkjes’ voor uitmuntend vakmanschap

Actueel |
8 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Erkenning van vak- en bakmanschap voor Jorien van der Pasch

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Eetwinkel Selissen in Boxtel

Het vak- en bakmanschap van Eetwinkel Selissen in Boxtel is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Onderneemster Jorien van der Pasch (34) kreeg het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

Nadat ze eerder al ruim acht jaar werkte in de cafetaria, nam Jorien van der Pasch het bedrijf in Boxtel vorig jaar over. Jorien deed bovendien breed ervaring op in de horeca van Den Bosch. “Een horecavrouw pur sang,” noteerden de keurmerkinspecteurs. Geroemd worden de schotels die ‘s avonds steevast worden geserveerd op bord en met gewoon bestek. In het afhaalgedeelte draaien de vier frituurketels overuren.

Een omweg waard | Voor de lunch hanteert Joriens frituurzaak een aparte kaart met een keur aan lekkere tosti’s, sandwiches en broodjes. “Kortom, een frituurzaak die zonder meer een omweg waard is. Met het keurmerk Goed Gefrituurd is een plekje in de Nationale Smulgids voor Eetwinkel Selissen bovendien gegarandeerd,” aldus het Nederlands Frituurcentrum, dat het keurmerk uitgeeft in opdracht van vakvereniging ProFri. Jorien van der Pasch, een ambassadrice van het frituurvak, nam het keurmerk vol trots in ontvangst.

Warme huiselijke sfeer | Het keurmerk voor frituurspeciaalzaken wordt behaald na een uitgebreid traject met onder meer het invullen van een zelfscan, audits en mystery guest bezoeken. “De huiselijke warme sfeer die beschreven wordt op de website van Joriens frituurspeciaalzaak, daar is geen woord van gelogen. Ook ziet alles er spick en span uit,” aldus de keurmerk-inspecteurs en de mystery guests.

Nationale Smulgids | Het moge duidelijk zijn: Eetwinkel Selissen in Boxtel doorliep de afgelopen maanden met goed gevolg de procedure om het Goed Gefrituurd keurmerk te bemachtigen. Jorien van der Pasch blinkt met haar bedrijf uit op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen de pijlers van het keurmerk van vakvereniging ProFri.

Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden bovendien opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl) en staan hiermee ook officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn.

Meer over