Snackbar van Paul Honings krijgt ‘gouden vinkjes’ voor de drie V’s

Actueel |
20 juli 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Friecoenda in Brunssum

Het vak- en bakmanschap van snackbar Friecoenda in Brunssum is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Ondernemer Paul Honings kreeg deze week het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

Friecoenda is gevestigd aan de Wijenweg in stadswijk Treebeek in de Zuid-Limburgse stad. Het is een typische buurtcafetaria, het warm kloppende hart van de directe omgeving. Ondernemer Paul Honings maakte vorig najaar de overstap naar de Brunssumse frituur. Daarvoor had hij een frituurzaak in Sittard.

Voor zijn frituurbedrijf in Sittard vroeg Honings al drie jaar geleden het keurmerk aan, maar de procedure kwam toen stil te liggen door de coronapandemie. Dadelijk nadat Honings met Friecoenda in Brunssum aan de slag ging, meldde hij zich als gegadigde voor ProFri’s keurmerk Goed Gefrituurd. Snackbar Friecoenda doorliep de zelfscan, audits en mystery guestbezoeken van het keurmerktraject met goed gevolg.

Uit eigen keuken

Aangemoedigd doordat hij nu het keurmerk Goed Gefrituurd heeft behaald, gaat Honings op voor de volgende ronde. Hij vroeg meteen Met Goud Bekroond-keuringen aan voor zijn specialiteiten uit eigen keuken. Veel klanten komen speciaal naar snackbar Friecoenda voor huisgemaakte lekkernijen als de ambachtelijke gehaktbal, de taco- en Mythos-schotel en de zelfgemaakte sauzen.

Als het dus goed is, krijgt Friecoenda er op termijn dus nog enkele Met Goud Bekroond oorkondes bij voor zijn specialiteiten van eigen huis. Bij deze productkeuringen zijn minimaal drie smulinspecteurs betrokken bij het eindoordeel.

Nationale Smulgids

Friecoenda doorliep de afgelopen maanden echter eerst het uitgebreide traject dat leidde tot het Goed Gefrituurd keurmerk. Frituurbedrijven die het willen bemachtigen, moeten uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd. Het keurmerk is feitelijk een soort ‘gouden vinkje’ voor formidabel vakmanschap.

Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden namelijk opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl) en staan hiermee officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn.

Meer over