Erkenning bak- en vakmanschap voor ondernemer Wilco van Seccelen 

Actueel |
17 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Ondernemer Wilco van Seccelen van buurtcafetaria ’t Hout in Helmond blij met erkenning

Het vak- en bakmanschap van Cafetaria ‘t Hout in Helmond is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Ondernemer Wilco van Seccelen kreeg het certificaat en het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

Van Seccelen, die ‘t Hout met zijn vrouw Chantal sinds 2019 uitbaat, is gepokt en gemazeld in het vak. Wilco groeide op in een frituurfamilie. Als bedrijfsleider hielp hij bovendien in Helden met de opening van de eerste Restaria: deze formule heeft nu tientallen vestigingen. Toen Van Seccelen ‘t Hout overnam, bestond de buurtcafetaria al vier decennia. Van oudsher staat ‘t Hout bekend om zijn Frietje Topa (tzatzikisaus, verse kipkebab van het spit, ui en chillisaus). Zelf snacks maken is Wilco’s passie.

Ambassadeur met compassie | Van Seccelen voelt veel compassie met zijn gasten, waarvan er velen geen dikke portemonnee hebben. In de media gaf hij te kennen dat de recente, noodgedwongen prijsverhogingen hem pijn deden. “Wilco is een ware ambassadeur van de ProFri. Altijd van de partij en helpt de vereniging waar hij kan. Het afgelopen jaar stond hij in de media zijn mannetje,” zegt ProFri-directeur Van Rooij. ‘t Hout omarmde enige tijd geleden het subconcept Casa Carpaccio. Van Seccelen boekt net als veel andere collega’s succes met carpaccio.

Een omweg waard | De keurmeesters van Goed Gefrituurd zagen en proefden dat het goed toeven is bij cafetaria ‘t Hout. Ze noteerden: “Een op en top vakman. Wilco maakt zelf veel snacks en andere producten. Hij bakt de vers gesneden aardappelen zelf voor. Verder kunnen klanten, naast zijn verrukkelijke stoofvlees, ook kiezen uit een keur van toppings en huisgemaakte sauzen. Echt een ambachtsman. Veel klanten rijden voor zijn zaak om.” De bami- en nasisnacks uit eigen keuken wil Van Seccelen binnenkort nog voordragen voor het keurmerk Met Goud Bekroond.

Nationale Smulgids | Het moge duidelijk zijn: cafetaria ‘t Hout in Helmond doorliep de afgelopen maanden met goed gevolg de procedure om het Goed Gefrituurd keurmerk te bemachtigen. Wilco’s bedrijf blinkt hiermee uit op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd.

Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden namelijk opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl) en staan hiermee ook officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn.