Keurmerk Goed Gefrituurd voor Tom’s Cafetaria in Leeuwarden

Actueel |
30 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
ProFri-ambassadeurs Tom en Aafke Bieleveld van Tom’s Cafetaria in Leeuwarden

“Bak- en vakmanschap van Tom en Aafke Bieleveld terecht bekroond”

Het vak- en bakmanschap van Tom’s Cafetaria in Leeuwarden is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Ondernemers Tom en Aafke Bieleveld kregen het bijbehorende gevelschildje voor uitblinkend vakmanschap overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

“Sinds 1998 gewoon bijzonder goed. Ruim assortiment, ook vegasnacks en vegaburgers. Ze noemen ons ook wel de Burger Meester van Leeuwarden,” schrijven Tom een Aafke over hun bedrijf vlakbij het Cambuur-stadion. Dankzij delivery groeide Tom’s Cafetaria snel, wat een verhuizing naar de huidige plek noodzakelijk maakte. Voor de webshop maken ze gebruik van concepten als Brood & Co van horecagroothandel Bidfood.

Op de bres voor branche | Tom Bieleveld is ambassadeur van het frituurvak. Hij verzet zich tegen demonisering van de branche. Zo leverde hij kritiek op een wethouder die zich denigrerend uitliet over patatverkopers. De wethouder vergeleek frietuitbaters met tabaksverkopers. Bieleveld schreef op Twitter: “Deze vethouder nodigt deze wethouder uit om eens een dag met ons mee te draaien!” Het woord ‘vethouder’ bezorgde Tom een plek op de groslijst van Eetwoord van het Jaar 2022.

Nationale Smulgids | Met het bemachtigen van het keurmerk verwerft het bedrijf van Tom en Aafke een vermelding in de Nationale Smulgids. “Tom’s Cafetaria is een frituurzaak die zonder meer een omweg waard is,” aldus het Nederlands Frituurcentrum, dat de auditing uitvoert in opdracht van ProFri. “Deze frituurspecialzaak heeft ouderwets lekkere milkshakes en geweldige satésaus.”

De drie V’s | Het keurmerk voor frituurspeciaalzaken wordt behaald na een uitgebreid traject met onder meer het invullen van een zelfscan, audits en mystery guest bezoeken. Tom’s Cafetaria doorliep de afgelopen maanden met goed gevolg de procedure om het Goed Gefrituurd keurmerk te bemachtigen. Het bedrijf blinkt hiermee uit op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd.

Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden namelijk opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl) en staan hiermee ook officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn.

Meer over