Erkenning vakvrouwschap zorgt voor een boost

Actueel |
29 juni 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Goed Gefrituurd Keurmerk voor Restaria Het Stroink in Enschede

Restaria Het Stroink heeft op 27 juni 2023 het Goed Gefrituurd Keurmerk ontvangen. Deze erkenning voor vakman- en vakvrouwschap in de frituurbranche is voor de jonge cafetariahoudster Jennifer Voets (23) en haar team een opsteker.

“We zijn trots op deze prestatie. Het bevestigt dat we op de goede weg zijn na een moeilijke start, drie jaar geleden in de coronatijd. Dit geeft een boost aan mijzelf, mijn partner Jeremy Westerink en ons jonge team”, laat Jennifer Voets (23) weten over het keurmerk van ProFri, de vereniging van Professionele Frituurders.

Beroepstrots

ProFri-voorman Frans van Rooij kwam op 27 juni naar Enschede om direct na de audit het certificaat en het gevelschildje behorende bij het keurmerk Goed Gefrituurd te overhandigen. “Jennifer straalde van oor tot oor. Als we het hebben over beroepstrots, dan is Jennifer een ambassadrice voor de vereniging en de frituurbranche.”

Vierde generatie

Drie jaar geleden opende de cafetariahoudster Restaria Het Stroink in Enschede. Dat deed ze samen met haar ouders Edwin en Nathalie Voets die in Enschede Restaria Boswinkel runnen. Als vierde generatie uit een cafetariafamilie trad ze daarmee in de voetsporen van haar (voor)ouders. De oma en opa van haar moeder, de familie Post, hebben verschillende cafetaria’s in Enschede onder hun hoede gehad.

Huisgemaakte schnitzels

Met 50 zitplaatsen binnen en op het terras wilde Jennifer vanaf de bedrijfsstart de nadruk leggen op het eetgedeelte en bediening aan tafel. De coronamaatregelen schopten dit plan tijdelijk in de war. Maar het tij is gekeerd. De lokale bevolking weet Restaria Het Stroink te vinden. “We hebben ons op de kaart gezet met onze maaltijden, huisgemaakte schnitzels en verse vleesproducten. Zeker met de stijgende prijzen van nu, zien we dat steeds meer lokale mensen vanwege de goede kwaliteit-prijsverhouding bij ons uit eten gaan.”

Verantwoord frituren

Het was Jennifer zelf die het keurmerk aanvroeg. “Ik was er bekend mee omdat de cafetaria van mijn ouders deze erkenning ook hebben. Ik wil met dit keurmerk aan mijn gasten laten zien dat ik op een verantwoorde manier frituur en dat ik bij de ProFri-gemeenschap ben aangesloten. Dat vind ik belangrijk omdat ik als jonge onderneemster via de vereniging op de hoogte blijf van alles wat er speelt en andere ondernemers ontmoet.”

Vader en dochter nu beide ambassadeurs van de vereniging

Meer over