Opnieuw prijkt het schildje op de gevel bij Jan Willems en Alida van Dellen

Actueel |
24 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Keurmerk Goed Gefrituurd voor Family Appelscha

Het vak- en bakmanschap van Jan Willems en Alida van Dellen is opnieuw Bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Het ondernemerskoppel kreeg het certificaat en het bijbehorende gevelschildje overhandigd door ProFri-directeur Frans van Rooij.

Family Appelscha is een veelbesproken bedrijf van de twee ondernemers die in de frituurbranche gepokt en gemazeld zijn. Met hun oorspronkelijke bedrijf in het Drentse Roden behaalden Jan en Alida eerder al de nodige vakprijzen en het keurmerk van ProFri. Ook met hun bedrijf Piepers & Paupers in Veenhuizen trokken ze veel aandacht.

Een jaar geleden opende onder de paraplu van FHC Formulebeheer hun Family-vestiging met een royaal terras in Appelscha en laat het ondernemerskoppel weer regelmatig van zich horen.

Frituurzaak op niveau | “Bij Family Appelscha staan heerlijke lekkernijen op de kaart, waaronder een uitgebreide lijn Family-burgersandwiches en ambachtelijke friet met huisgemaakt stoofvlees. Een omweg meer dan waard,” zegt directeur Frans van Rooij van vakvereniging ProFri.

Het eethuis van Jan en Alida is gelegen aan de bosrand van Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het pand is volledig vernieuwd, met onder meer een verwarmd terras met 120 zitplaatsen. Binnen is plek voor 70 gasten. Het bedrijf heeft vier onderdelen, waarbij het eethuis, de afhaal en de ijshoek allen een aparte ingang hebben. Bij de ijshoek bevindt zich tevens het pick-up point van Bier&Bos, een online shop waar alle bieren van Brouwerij Maallust te koop zijn.

Over het keurmerk | Het keurmerk voor frituurspeciaalzaken wordt behaald na een uitgebreid traject met onder meer een zelfscan, audits en mystery guest bezoeken. Family Appelscha doorstond de toetsen met glans. “Wederom hebben ze weer een prachtzaak neergezet dat gekenmerkt wordt door een enorme gedrevenheid,” aldus Van Rooij

Nationale Smulgids | Het moge duidelijk zijn: Family Appelscha doorliep de afgelopen maanden met goed gevolg de procedure om het Goed Gefrituurd keurmerk te bemachtigen. Het bedrijf van Jan en Alida blinkt uit op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid & Hygiëne en Verantwoordelijkheid. Deze drie V’s vormen namelijk de pijlers van Goed Gefrituurd.

Voor consumenten is het keurmerk een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden namelijk opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl) en staan hiermee ook officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn.