Snackautomaten en sauspompen draaien op volle toeren op GP

Actueel |
30 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Grote drukte bij snackcontainer tijdens Grand Prix Formule 1 op Zandvoort

Tijdens de Grand Prix op Zandvoort van afgelopen weekend, draaiden niet alleen de motoren van de coureurs op volle toeren. Bij de zwarte container met snackautomaten en sausdoseerunits van het concept Pomms van ondernemer Niels Tijthoff werden er veelvuldig kroketten, snacks en sauzen ‘getankt’.

“Normaliter zijn automaten bedoeld om de snacks even warm te houden maar daar was in Zandvoort geen sprake van; het was eerder een doorgeefluik”, vertelt Hans van Engelen, salesmanager van ADM Automaten. Op een video die hij op LinkedIn deelde, zie je een constante stroom van mensen die snacks uit de automaat halen.

Sausdoseerunits

In samenspraak met Niels Tijthoff van het concept Pomms, heeft ADM tien zwarte snackautomaten in een zwarte zeecontainer gebouwd. Aan beide zijden zijn bovendien twee sausdoseerunits van tien liter geplaatst van Bereila Dispensing Systems. Met zijn concept Pomms catert Tijthoff regelmatig op events en verder zijn er twee franchisewinkels op locatie.

Lopende band

Het foodconcept in de zeecontainer is door Tijthoff bedacht. Het bestaat naast de automatenwand uit een bereidingskeuken. Daar werden met behulp van mobiele frituurunits de snacks bereid. Via een systeem met medewerkers aan een soort lopende band in de zeecontainer, werden de automaten bijgevuld.

Samenwerking Bereila en ADM

Klanten konden contactloos betalen, hun snack trekken en vervolgens zelf nog saus naar keuze tappen. Ook bij deze sausdispenser moeten ze eerst contactloos betalen. Er was keuze uit mayonaise en curry. Zo’n anderhalf jaar geleden ontstond het idee voor de samenwerking tussen Bereila en ADM.

Leuke reacties

De video en de opvallende combinatie van snacks trekken, zelf saus tappen en contactloos betalen, is op het moment dat de redactie van Frituurwereld Van Engelen spreekt, al 1500 keer bekeken. “We krijgen er veel leuke reacties op. Het is een goed idee.”

Veel traffic

Het plaatsen van dit soort automaten met sausdispensers en via contactloos betalen is met name geschikt voor locaties met veel traffic en als je snel veel volumes wilt aanbieden, vertelt de salesmanager.