Frikandellencarnaval bij De Kakelclub in Oeteldonk

Actueel |
10 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Restaurant De Kakelclub in Den Bosch (“wij zijn goed met kip”) viert carnaval met tien loaded frikandellen. Vanaf vandaag is geen sprake van één Frikandellendag (afgelopen zondag) maar van een compleet en kleurrijk Frikandellen Carnaval.

Normaliter is De Kakelclub gespecialiseerd in Koreaanse gefrituurde kip, kipburgers, kipbroodjes, kipsalades en loaded fries. Maar tijdens carnaval staan er (opnieuw) tien eigen frikandelcreaties op het menu. Ook een Oeteldel ontbreekt niet, niet te verwarren met de gelijknamige snack van de ongekroonde Brabantse frikandellenkoningin TikTok Terrieke. Voor lezers boven de grote rivieren: Den Bosch heet tijdens carnaval steevast Oeteldonk.

Voorstelrondje op Facebook

Tien dagen geleden begon De Kakelclub reeds met het voorstellen van de leden van de frikandellenraad (waarom eigenlijk geen elf frikandellen?). Elke dag werd op Instagram en Facebook aan volgers een nieuwe carnavalsdel voorgesteld. Dit zijn alle creaties op een rijtje.

Oeteldel en…

Oeteldel. “Voor dé echte Oeteldonker. Pittig, smeuïg, een zoetje en glijdt desalniettemin lekker in de mond!”. Crispy Kerrie, kipfrikandel met gochujang, mayo, kerriemayo, gebakken uitje en lenteui. Deze frikandel was vorig jaar een hardloper tijdens carnaval en is dus geprolongeerd. Crazy Korean, kipfrikandel met gochumayo, kimchi, lente-ui en sesamzaad.

Discodel en…

Discodel, een oude bekende die ooit ontstond in het Nijmeegse studentenleven. Kipfrikandel met mayo en discodip. El Spicydel. Kipfrikandel met habanero mayo, rode ui, jalapeños en nachos. Pekingdel. Kipfrikandel met mayo, pekingsaus, zoetzure komkommer, lente-ui en sesamzaad.

Truffel Parmezaan del en…

Truffel Parmezaan Del. Kipfrikandel met truffelmayo en Parmezaanse kaas. Red Del of Fire. Kipfrikandel met hot pepper sauce (met onder meer Carolina Reaper), rode ui en rode peper. Bacon Lover. Kipfrikandel met baconmayo, rode ui en bacon-crumble. Groene currydel. Kipfrikandel met groene currymayo, lente-ui, gebakken uitjes en rode peper.

Foto’s: De Kakelclub, uitgelicht: crispy kerrie del en de Oeteldel.

Meer over