Even voorstellen: Onze Frikandellenkoningin…

Trivia, Actueel |
17 februari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
De Frikandellenkoningin op TikTok @terrieke.

Kijk, we kennen natuurlijk allemaal Máxima. Onze oranjekoningin kreeg al verschillende frituursnacks op haar naam. Maar dat Nederland ofwel “Brabant en omstreken” ook een échte Frikandellenkoningin heeft, dat wisten we dan weer niet. Ze heet Terrie ofwel Terrieke en mag natuurlijk op Nationale Frikandellendag niet ontbreken.

De Frikandellenkoningin stelt zichzelf even voor: “Wat leuk dat jullie op 4 februari, Nationale Frikandellendag, iedereen uitnodigen om hun frikpic te delen! Als Frikandellenkoningin van Brabant en Omstreken ben ik net als jullie ambassadeur van de frikandel!”

Volgers kiezen wat Terrie proeft

Brabantse Terrie Eisinger is model, host, influencer en vlogger. Hoewel haar TikTok-account @terrieke met bijna 142.000 volgers breder is, proeft ze op gezette tijden “rare eetcombinaties”. Ze laat haar volgers suggesties doen wat ze zeker eens moet proeven.

“Op verzoek van mijn volgers heb ik al héééél veel vreemde frikandel-combinaties mogen proeven,” vertelt Terrie Eisinger. “Van de Frikansushi tot de Frisodel en van de Flügeldel tot aan een lekkere dampende frikandellensoep.” Het leverde haar op TikTok inmiddels bekendheid op als “de Frikandellenkoningin van Brabant en omstreken”.

Frikan Bapao

Terrie schrijft ons: “Elke frikandellen-scheet die online wordt gelaten, komt via mijn volgers weer bij mij uit. Ik moet het allemaal voor ze testen.” Ook de frikandelpizza en de Discodel: Terrie proefde ze allemaal. Op haar verzoek bereidde haar moeder in eigen keuken zelfs al eens een Frikan Bapao, een variant van het bekende stoombroodje, maar dan met een frikandelvulling.

Brabantse stoomcursus frikandellen?

De Frikandellenkoningin doet alles met een flinke portie humor en uitbundigheid. “Dit is ook precies de reden waarom ik in 2020 begonnen ben met TikTok. Een heerlijke uitlaatklep, waarin ik al mijn creativiteit en tomeloze enthousiasme kwijt kan. Mensen blij maken. Dat is waar ik elke dag mijn bed voor uitkom.” Op haar TikTok-account vind je naast “Testen met Terrie” onder meer ook de rubriek “Brabants voor Beginners”. En iedereen die Brabant goed wil begrijpen, kan niet zonder een aparte stoomcursus over Jan Bekkers en zijn eerste frikandelkeuken in Deurne.

TikTok: @terrieke

https://www.tiktok.com/@terrieke/video/7190790370576370949
https://www.tiktok.com/@terrieke/video/7180372933938892038
https://www.tiktok.com/@terrieke/video/7138831157134757125

Meer over