Franky en Coen: “Drukke en heftige tijd in Oekraïne”

Actueel |
9 juli 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Brabantse frietbakkers Franky van Hintum en Coen van Oosten zijn dit najaar te zien in Masterchef Oekraïne, een televisieprogramma dat wekelijks door miljoenen mensen wordt bekeken in het Oost-Europese land in oorlog. Veel mogen Franky en Coen er niet over loslaten, maar het duo neemt als jury deel.

Het is een uitvloeisel van het vrijwillige hulpwerk dat het duo in het land al sinds de inval door Rusland verricht. Onlangs keerden Franky en Coen terug in Brabant “na een drukke en heftige tijd in Oekraïne”.

“Laatste snacks uitgedeeld”

Vanzelfsprekend deelden ze op de nodige plekken weer friet, snacks en frisdranken uit. Vlak voordat ze Oekraïne verlieten, maakten Franky en Coen hun voorraad op: “Deze reis hebben we minder gebakken dan gepland. Daarom bleven er veel snacks over. We zijn daarom naar Selydove gegaan op 15 kilometer van de nullijn en hebben daar zo’n 5000 snacks, 300 kilo gekoelde friet en andere lekkernijen uitgedeeld.”

Opvanghuis

De twee Brabanders legden ook de laatste hand aan The Holland House, een opvangtehuis waar getraumatiseerde frontsoldaten op adem kunnen komen. Franky en Coen blijven maar enkele weken in Nederland. De planning is om rond 9 augustus opnieuw te vertrekken naar Oekraïne.

Hier kun je doneren aan Franky en Coen

Meer over