Franky en Coen: aangrijpend bezoek aan plek des onheils

Actueel |
30 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Op hun dertiende Oekraïne-reis hebben de Brabantse frituurondernemers Franky van Hintum en Coen van Oosten alweer vele duizenden porties friet en snacks uitgedeeld. Ook brachten ze een bezoek aan het verwoeste restaurant waar ze in juni ternauwernood een raketaanval overleefden.

Foto: Frankyandcoen.nl.

Het bezoek aan de plek des onheils in de stad Kramatorsk was aangrijpend. “Nu zagen we pas goed hoe hevig de impact van de raket is geweest. Ook het monument met de foto’s van de dodelijke slachtoffers was pijnlijk om te bekijken,” schrijven de Brabantse frietbakkers op hun sociale media.

Zaparozhia

In Zaparozhia bereidde het duo ruim 2000 porties friet voor vluchtelingen en burgers. “Er waren veel kinderen aanwezig. Dus hebben we ook flink snoep en toetjes uitgedeeld.” In de stad bracht het duo ook een bezoek aan een oude vrouw die kortgeleden bij een raketaanval haar man, haar huis en bezittingen verloor. Via hun stichting hebben Van Hintum en Van Oosten een donatie aan de vrouw gedaan.

Reddingsbrigade

Ook in andere steden deelden Franky en Coen duizenden porties friet en snacks uit. “We hebben ook 1500 militairen een smakelijke snack en portie friet bezorgd. Deze militairen worden in Oekraïne beschouwd als ware helden, aangezien ze tot de populaire derde brigade behoren. We bezochten hen op twee verschillende locaties.” Ook 300 leden van een reddingsbrigade werden getrakteerd op frietjes en snacks.

Steun hier het werk van Van Hintum en Van Oosten

Meer over