Herlancering van Dudok IJs in drie winkels

Actueel |
9 juli 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Naast Dudok Horeca en Dudok Patisserie is er vanaf deze zomer ook Dudok IJs. Na twee jaar proefdraaien is het merk opnieuw gelanceerd. In drie patisseriezaken is het ambachtelijke ijs te koop. De ambitie: doorgroeien naar tien verkooppunten.

Wie Dudok zegt, denkt meteen aan de iconische, huisgebakken appeltaarten. Die maakten het Rotterdamse horecabedrijf beroemd in de Randstad én de rest van Nederland. Deze appeltaart proef je nu terug in één van de vijftien ijsjes die in de vitrines liggen bij Dudok IJs.

Drie verkooppunten

In totaal zijn er nu drie verkooppunten van die de eigen ijslijn voeren. Het gaat om de in mei geopende Dudok Patisserie in Berkel en Rodenrijs en bij de patisseriezaken van Dudok in Rotterdam aan de Meent en in Den Haag. Het streven is om in totaal tien zaken te realiseren, zo meldt vakblad IJs op haar website.

Red Velvet

In dat artikel laat ijsmaker Ed Verwoerd weten dat hij de afgelopen twee jaar bezig is geweest om de ijssoorten te ontwikkelen. Zijn opdracht: maak ijs waarin de kenmerkende patisserie van Dudok terugkomt. Naast de appeltaart zijn dat onder meer de red velvet en de wortelnotentaart.
In nauwe samenwerking met de patissiers van de Dudok-bakkerij ontwikkelde hij de ijssmaken. Het roomijs is gebaseerd op boerenmelk. Er is (nog) geen vegan variant verkrijgbaar.

Testperiode

Aan de herlancering van Dudok IJs ging een testperiode vooraf. Hierin werden zes ijssmaken uitgetest. Deze verwerkten ze bij de zes horecazaken in het dessert. Daarnaast waren er potten ijs van 200 en 600 milliliter voor thuis bij de patisseriezaken te koop.

In de onlangs geopende Dudok Patisserie Utrecht CS en de store op Rotterdam CS, zet Dudok vooral in op de to go-markt met éénpersoontaartjes en andere zoete versnaperingen. Hier is nog geen ijs te koop.

Foto: Bianca Roemaat