De Pieper in Utrecht meldt zich voor de Smulgids: ‘Omdat we trots zijn op onze zaak’

Actueel |
17 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Thijs Rullens heeft De Pieper aangemeld voor de Smulgids. “We laten graag onze zaak zien.”

Nieuw aan de Nationale Smulgids is dat alle uitmuntende frituurzaken zich kunnen aanmelden via de open inschrijving. De Pieper in Utrecht heeft die kans gepakt. ‘We zijn trots op onze zaak en op onze producten, en dat willen we graag aan iedereen laten zien.’

“We vinden het ontzettend leuk om aan dit soort initiatieven mee te doen”, zegt Thijs Rullens over de Nationale Smulgids. De ondernemer opende De Pieper zes jaar geleden in de Biltstraat in Utrecht. “We hebben een hartstikke mooie frietzaak. We staan met ons team in een ruimte van 29 vierkante meter, het is ongelooflijk druk, maar we krijgen het voor elkaar om kwaliteit te leveren. Daar zijn we iedere dag mee bezig.” Naast De Pieper is Rullens eigenaar van lunchroom ‘De keuken van Thijs’, iets verderop in dezelfde straat.

Met een frietje in het park

De Pieper is vooral populair vanwege de verse friet, maar ook de huisgemaakte stoof en sauzen vinden gretig aftrek. De kleine zaak staat al snel vol met hongerige klanten, en plek om binnen te zitten is er niet echt. “We richten ons op afhalen en bezorgen. Mensen zitten bij ons buiten of gaan met hun frietje naar het park. Perfect gewoon.”

‘Onszelf profileren’

Rullens heeft zich om verschllende redenen aangemeld voor de Smulgids. “We vinden goede recenties erg belangrijk en willen altijd de beste zijn. Door mee te doen, kunnen we ons bedrijf verbeteren, en kunnen we onszelf profileren. We laten graag onze zaak aan de mensen zien.”

Michelingids voor de frituurbranche

De Nationale Smulgids is dé consumentengids met cafetaria’s, snackbars en frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. Een Michelingids voor de frituurbranche. Houders van het Goed Gefrituurd Keurmerk van ProFri of Met Goud Bekroond voor huisgemaakte snacks, krijgen automatisch een plekje in de gids.

Nieuw is dat alle uitmuntende cafetaria’s, snackbars en frituurspeciaalzaken via de open inschrijving een vermelding kunnen krijgen in de Smulgids. Bedrijven worden vervolgens bezocht door een mystery guest (de Smulinspecteur) om te bepalen of ze daadwerkelijk een vermelding verdienen.

Bekijk hier de vier manieren om in de Nationale Smulgids te komen.