Tijdelijk bij Quick in België: de wafelburger

Actueel |
18 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Dunkin’ Donuts komt in Nederland met de bronut, een synthese tussen de brownie en de donut en de crompouce ligt nog vers in het geheugen. Crossover snacks zijn populair. Hamburgerketen Quick combineert ook twee evergreens, de hamburger en de Belgische wafel.

“De wafelburger is een mash-up tussen Belgische smaken,” laat Quick in een persbericht weten. De formule heeft ook een chique naam bedacht voor de wafelburger, namelijk de Belicatesse. “Een bijzonder culinair product, want deze burger zit niet tussen een broodje, maar tussen twee Luikse wafels,” aldus Quick.

Minder zoete wafels

Sinds 16 januari is de wafelburger verkrijgbaar. De receptuur van de wafel is wel iets aangepast en vooral minder zoet gemaakt. Quick omschrijft: “De wafel wordt in Luik geproduceerd en bevat geen vanille, minder suiker en wat zout. De hamburger bestaat uit 100 procent Belgisch rundvlees, cheddar, sla, een mayo-barbecuesaus, gekonfijte groene appels en bacon.”

De wafelburger is tot en met 26 maart verkrijgbaar. Een poll van dagblad Het Laatste Nieuws leverde alvast veel animo op. 57 procent van de stemmers onderschrijft namelijk de stelling “Ik zal de wafelburger zeker uittesten!” Ook in ons land is een wafeltrend zichtbaar: naast restaurants verkopen ook de nodige cafetaria’s belegde wafels. Daarnaast komt het afgeleide product wafelfriet op.

Quick bestaat al sinds 1971. De Belgische formule kwam enkele jaren geleden onder één dak met de licentiehouder van Burger King. De Franse vestigingen werden omgebouwd, maar in België bleef Quick bestaan en heeft het nog altijd 80 restaurants.

Foto: Quick