Vlaamse frituur trekt aandacht met erotiek

Actueel |
8 augustus 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frituur ’t Patatje

Wij hebben onze automatiek, onze zuiderburen kennen sinds jaar en dag bij bakkers hun broodautomaten. Maar het is niet de enige vorm van automatenverkoop. Frituur ’t Patatje in Beveren-Waes heeft momenteel seksspeeltjes in de aanbieding.

In juli postte ’t Patatje, een frituur met een rock & roll interieur, op zijn Facebook-pagina over zijn nieuwe assortiment van het seizoen: “Tijdens de vakantie zijn beide automaten gevuld met leuke speeltjes. Nieuwe levering met het allernieuwste en superkwaliteit. Kom gerust een kijkje nemen, discretie gegarandeerd.”

“Minder animo voor maaltijden”

De frituuruitbater trekt met zijn keuze volop de aandacht van journalisten. In de Vlaamse media laat de frituuruitbater weten dat in de vakantieperiode beduidend minder animo bestaat voor zijn gekoelde maaltijden in zijn verkoopautomaat.

Hij zocht daarom naar een alternatief en vond dat in erotische attributen. Tegen een regionale TV-zender zegt de friturist hierover: “Er zit van alles in, speeltjes voor de mannen, voor de vrouwen, voor allebei. Er zitten condooms in. En ook tampons en maandverband, op aanraden van mijn vrouw.”

Niet de eerste ero-frituur

Het alternatieve assortiment riep op de Facebookpagina de nodige reacties op. Maar verkocht wordt er wel degelijk. Al in de eerste uren dat het nieuwe assortiment beschikbaar was, waren er enkele vakjes leeg. Overigens zijn de frituur en seksartikelen in België geen nieuwe combinatie.

Een jaar of vijftien waren bij onze zuiderburen enkele vestigingen te vinden van de “automatische frituur” Food Express. Niet alleen werden in deze onbemenste hallen friet en snacks verkocht: erotische producten waren er met name ’s avonds een belangrijke omzetmaker.