Heropening cafetaria Houtwijk jaar na drama

Actueel |
19 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Cafetaria Houtwijk in Den Haag gaat weer open. Een jaar nadat haar man Wei Chen bij de buurtsnackbar door jongeren werd gedood, heropent zijn vrouw Xiao komende woensdag vanaf vier uur de zaak.

Volgens de Haagse website Dagblad 070 zal cafetaria Houtwijk voorlopig zijn openingstijden beperkt houden. Van donderdag tot en met zondag zijn klanten uit de buurt weer welkom.

Inzameling in buurt

De moord vlakbij de cafetaria deed vorig jaar veel stof opwaaien. Wei Chen werd het slachtoffer van jongeren die hem en Xiao sinds de coronatijd al enige tijd het leven zuur maakten.

Omdat er voor Xiao na de moord op haar man geen vangnet bestond, leidde dit zelfs in de politiek tot vragen. Buurtbewoners hielden een inzamelactie waardoor de weduwe toch door kon.

Twee meisjes van 15 en 17 jaar en een jongen van 17 zijn inmiddels voor hun betrokkenheid bij de moord veroordeeld tot jeugddetentie. Xiao en haar twee dochters vragen de media terughoudend te zijn bij de heropening van cafetaria Houtwijk. Regionale Omroep West heeft op zich genomen om de perscontacten komende woensdag te regelen.

Foto: cafetaria Houtwijk

Meer over