Snackfabrikant lanceert Vega Scan speciaal voor cafetaria’s

Advertorial
7 maart 2022 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Is mijn vegetarische aanbod divers genoeg of is er ruimte voor verbetering? Deze vraag kunnen cafetaria’s, snackbars en andere frituurspeciaalzaken nu beantwoorden met de Vega Scan, gelanceerd op de eerste dag van de Week Zonder Vlees 2022.

De Vega Scan is ontwikkeld door snackfabrikant Van Geloven. Met de scan kunnen cafetaria’s in vier stappen hun vegetarische aanbod analyseren. De Vega Scan vraagt cafetaria-ondernemers om alle vegetarische snacks die ze aanbieden te selecteren. Vegetarische snacks van Van Geloven, maar ook van andere fabrikanten. Op basis van die selectie wordt direct een persoonlijk resultaat getoond. Dat resultaat wordt berekend op basis van een aantal parameters zoals het aantal snacks, de populariteit en de diversiteit van de geselecteerde vega snacks.

Van oranje naar groen

Het resultaat biedt cafetaria’s in één oogopslag meer inzicht in waar ze vandaag staan: zijn ze helemaal mee met vega? Of laten ze toch belangrijke kansen liggen? Binnen de scan zijn er drie resultaten mogelijk:

  • Een oranje resultaat geeft aan dat er nog wat stappen te zetten zijn. Er staan wellicht al een aantal vegetarische snacks op het menu, maar de échte kansen die vega snacks bieden worden niet benut.
  • Een geel resultaat toont aan dat de cafetaria al goed op weg is. Met een uitgebreider aanbod aan vega snacks zijn er verschillende opties voor flexitariërs en vegetariërs, maar met een aantal slimme keuzes is er nog ruimte voor verbetering.
  • Een groen resultaat is het droomscenario. Deze cafetaria’s hebben een divers aanbod aan vegetarische snacks met klassiekers, maar ook met nieuwe, creatieve snacks. Elke flexitariër of vegetariër stapt met veel zin deze cafetaria’s binnen, en komt terug.

Tips, tricks en recepten

De scan deelt meer dan dit resultaat. Elke ondernemer krijgt – in functie van de uitkomst – concrete tips, tricks, recepten en snacks aangeboden die hen naar het volgende niveau kunnen brengen. Daartoe behoren ook speciale acties voor de ondernemer, om die volgende stap makkelijk te kunnen zetten. Voor de cafetaria’s met een groen resultaat, wacht er een mooie beloning: zij worden gekroond tot Vega King 2022 – mét extra voordelen.

‘Stap vooruit zetten’

“De meeste ondernemers bieden ondertussen een aantal vegetarische alternatieven aan, maar niet iedereen slaagt er in om flexitariërs en vegetariërs te verrassen en aan zich te binden,” aldus Kaylee Roeffen namens Van Geloven. “Er zijn inmiddels best veel vegetarische producten en gerechten op de markt. Niet iedereen weet waar te beginnen, of waar het verschil gemaakt kan worden. Daarom willen we al onze klanten helpen om dankzij de Vega Scan een stap vooruit te zetten.”

De Vega Scan te vinden op de website van de fabrikant.