Snelle opmars van vegan visproducten

Actueel |
12 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Nordsee

Na de snelle opmars van vegetarische en veganistische burgers en snacks twee jaar geleden, lijkt 2021 het jaar te worden van de vegan vis.

Het Nederlandse bedrijf Schouten, specialist in plant-based proteïn, bracht onlangs “vegan sticks zonder vis” ofwel veganistische vissticks op de markt. Het is niet de eerste visvervanger van het bedrijf; eerder introduceerde Schouten al plantaardige tonijn.

De Duitse visformule Nordsee (380 vestigingen), al zo’n twintig jaar niet meer present in ons land, experimenteert al volop met plantaardige visvervangers. Het nam in zijn assortiment onlangs plantaardige fish & chips op en een baguette met veganistische gebakken vis.

In ons land trok verder recent het veganistische visassortiment van bezorgconcept Sushi Point (32 outlets) de aandacht. Sushi Point heeft nu vijf gerechten met plantaardige vis. De Vegan Junk Food Bar (6 vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Barcelona) is één van de voorlopers in ons land met visvervangers. Voor de producten van VJFB bestaat zelfs in het buitenland volop belangstelling.