Mora bouwt in Maastricht veggiefabriek

Actueel |
14 juni 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Ad van Geloven

Mora bouwt in Maastricht een veggiefabriek. De bestaande fabriek in Mora’s bakermat wordt uitgebreid met een grote productiehal voor uitsluitend vegetarische snacks. Met de uitbreiding zijn zeker honderd arbeidsplaatsen gemoeid.

Ad van Geloven, het moederbedrijf van Mora dat sinds 2016 behoort tot McCain Foods, sprak eerder al de verwachting uit dat het aandeel vegetarische (en veganistische) snacks de komende tijd enorm zal groeien. In interviews gaf het management te kennen dat over vijf jaar de helft van alle omzet zal bestaan uit de productie en verkoop van plantaardige producten.

De nieuwe productiehal komt bij Mora’s bestaande fabriek op industriegebied Beatrixhaven. McCains hoofdkantoor in Canada heeft volgens regionale media deze plek aangewezen als groeilocatie voor productie voor de Europese markt. Hier maken 400 werknemers nu al dagelijks meer dan een miljoen snacks; in de toekomst komen hier dus nog meer vegetarische snacks bij. Mora is al decennialang het bekendste snackmerk van ons land. McCain levert van oudsher al de nodige snacks voor de grote fastfoodmerken.

Al in oktober van dit jaar moet de nieuwe veggiefabriek in gebruik worden genomen.

Meer over