Burger King introduceert vleesloze kip

Actueel |
17 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Burger King

Burger King verkoopt sinds kort niet meer alleen een plantaardige Whopper, maar ook dierloze kipproducten. Het Amerikaanse hamburgerconcern nam een plant-based kipburger (Long Chicken) en plantaardige kipnuggets van de Vegetarische Slager op in het assortiment.

De basisingrediënten van de nieuwe snacks van Burger King zijn sojabonen en havervlokken. In ons land heeft ook concurrent McDonald’s al enige tijd veggie-varianten van zijn kipburger. Voor cafetaria’s zijn inmiddels eveneens de nodige plantaardige varianten voor kip beschikbaar. Zo maakt snackfabrikant Ad van Geloven een vegetarische Kipkorn. Ook deze Kipkorn is gemaakt op basis van soja en cornflakes.

Om te garanderen dat de nieuwe kipsnacks helemaal dierloos zijn, bereidt Burger King ze volledig gescheiden van andere producten die mogelijk wel dierlijke bestanddelen bevatten, aldus een persmededeling.

Op het gebied van kip was onlangs meer nieuws te melden. Singapore gaf als eerste land ter wereld het groene licht voor de verkoop van kipproducten die zijn gemaakt van kweekvlees; kippenvlees dat uit stamcellen groeit in laboratoria. Het Amerikaanse bedrijf Eat Just (niet te verwarren met Just Eat) serveert het in Singapore niet alleen in restaurants, maar op beperkte schaal worden de kipproducten van gekweekt vlees ook al thuis bezorgd bij consumenten in Singapore.