ProFri intensiveert samenwerking met ONL

Actueel |
16 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

‘Directe lijnen in politiek Den Haag houden’

Vakvereniging ProFri heeft op 13 november 2023 tijdens het Frituurwereld Event bij Rational in Hengelo aangekondigd nog intensiever samen te gaan werken met ONL. Daarmee wil de club van professionele frituurders nog beter zichtbaar worden in politiek Den Haag.

Hans Biesheuvel en Frans van Rooij tekenen overeenkomst voor intensievere samenwerking

Met een handtekening van vertrekkend ProFri-voorman Frans van Rooij en Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL) werd de samenwerking bezegeld. “We willen ProFri nog beter zichtbaar maken in politiek Den Haag en directe lijnen hebben”, legde van Rooij uit.

Dreigende snackbarverbod

Hij verwees naar wat er nu zoal speelt: de nadelige gevolgen van de coronacrisis (‘de corona-molensteen’), het dreigende snackverbod, de toenemende belasting- en regeldruk en de (onbetaalbare) energietransitie.

“We moeten als vereniging zelf voor onze belangen opkomen, want niemand anders gaat dat voor ons doen”, gaf de voorvechter voor de frituurders aan zijn gehoor mee. Omdat ONL goed ingevoerd is in de Haagse politiek en de stem van de kleine ondernemer laat horen, is de samenwerking in coronatijd op gang gekomen.

Intensiever

Nu is ProFri nog via de Horeca Alliantie, een samenwerkingsverband met de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en het Nederlands Horecagilde (NHG) dat tijdens corona is ontstaan, aangesloten bij ONL. Nu zet ProFri de samenwerking met ONL alleen en intensiever voort.

ONL-voorman Hans Biesheuvel liet weten dat ONL zich inzet voor verlaging van de lastendruk en meer financieringsmogelijkheden voor kleine ondernemers. Ook de perikelen rond de SUP-regeling en de toeslag op plastic heeft de aandacht.