Goed Gefrituurd Keurmerk voor Restaria Blokzijl

Actueel |
16 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

‘Onderscheiding is kers op de taart’

Restaria Blokzijl is op 13 november 2023 onderscheiden met het Goed Gefrituurd Keurmerk. Deze erkenning voor vakman- en vakvrouwschap in de frituurbranche is voor Makina Winters, haar man Berry Voerman, dochter Janiek Rabbinge en hun team ‘De kers op de taart’.

Erevoorzitter Hans Hus reikte samen met Frans van Rooij het Goed Gefrituurd-certificaat uit aan Janniek Rabbinge

“We zijn megatrots want we zijn pas anderhalf jaar geleden ons bedrijf in Blokzijl gestart. In het begin was het best pittig daarom voelt deze onderscheiding als een ‘kers op de taart’”, vertelt Makina Winters van Restaria Blokzijl.

Droom

Met het realiseren van een restaria in de plaats Blokzijl, ging Winters samen met haar dochter Janiek Rabbinge en haar man Berry Voerman het ondernemersavontuur aan. “Onze droom is werkelijkheid geworden samen met én dankzij mijn man en dochter: zij had dezelfde wens voor een eigen horecazaak.” Janiek werkte hiervoor als gastvrouw bij sterrestaurant Kaatje bij de Sluis en het Prins Mauritshuis in Blokzijl.

Huiselijke sfeer

Vanaf de begintijd komen inwoners en toeristen graag naar Restaria Blokzijl. Wel moesten de bezoekers volgens Makina eerst wel even wennen aan het concept Restaria. Ze vragen vaak: ‘Zijn jullie nou een cafetaria of een restaurant?’. De onderneemster legt dan uit dat de horecagelegenheid beide is. “We hebben een afhaalhoek voor patat, snacks, ijs en milkshakes en een afgescheiden restaurantgedeelte ingericht in huiselijke sfeer.”

Scherp

Kort na de start, vroegen de eigenaren van Restaria Blokzijl het keurmerk ‘Goed Gefrituurd’ aan. “We hebben ons niet alleen aangesloten bij de formule Restaria maar ook bij ProFri. Bij deze vakvereniging krijgen wij op diverse vlakken ondersteuning en kunnen we er terecht voor advies. Mystery Guests beoordelen ons op verschillende punten en dat houdt ons weer scherp”.

Gastvrije ontvangst

Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding op het gebied van vakmanschap, veiligheid & hygiëne en verantwoordelijkheid, moest het team van Restaria Blokzijl een traject doorlopen. Tijdens controlebezoeken door de mystery guests gooiden ze hoge ogen. De netheid van de cafetaria, de gastvrije ontvangst en de fijne sfeer werden geprezen.

Certificaat en plaquette

Tijdens het Frituurwereld Event van vakvereniging ProFri in Hengelo op 13 november nam Janiek de plaquette en het certificaat in ontvangst die bij het keurmerk horen. De erevoorzitter van ProFri, Hans Hus, reikte de bijbehorende versierselen uit. Janiek was samen met bedrijfsleidster Alycia Bijkerk aanwezig op de bijeenkomst van professionele frituurders. Makina en Berry waren afwezig in verband met vakantie.

Certificaat en plaquette behorende bij het keurmerk Goed Gefrituurd

Omweg waard

Voor consumenten is het keurmerk Goed Gefrituurd een herkenbaar kwaliteitslabel. Houders van het keurmerk worden opgenomen in de Nationale Smulgids (Smulgids.nl). Ze staan hiermee ook officieel te boek als frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. Dat geldt dus nu ook voor Restaria Blokzijl.