Nieuwe eigenaar Tijmen Hartog zet snacktraditie voort

Actueel |
24 augustus 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Tijmen Hartog (l) en Wim Wink

Goed Gefrituurd-keurmerk voor Cafetaria Liana

Cafetaria Liana in Sint Willebrord heeft andermaal het keurmerk Goed Gefrituurd ontvangen, het bewijs van uitmuntend vakmanschap voor frituurspeciaalzaken. Het bekende Brabantse snackbedrijf beschikte al lang over dit keurmerk, maar vanwege een nieuwe eigenaar was een hertoetsing noodzakelijk. Cafetaria Liana is opnieuw met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. Het Nederlands Frituurcentrum voert de audits voor het keurmerk uit in opdracht van vakvereniging ProFri.

Ondernemer Tijmen Hartog doorstond de audits en het mystery guestbezoek met glans. Hij nam vlak voor corona Cafetaria Liana over van Wim Wink. Liana bestaat al tientallen jaren: Wink nam de zaak in 1977 over en is overigens nog regelmatig op de werkvloer te vinden. Voor de ware snackliefhebber is het snackmekka van opvolger Tijmen Hartog een omweg waard. Er zitten snacks in het assortiment die je lang niet overal aantreft. Bovendien is Liana ‘home of the Winky’, de snackkruising tussen een kroket en een bamischijf die naamgever Wim Wink heeft bedacht. De Winky wordt inmiddels regionaal gedistribueerd. Bovendien is de populaire snack door Hartog voorgedragen voor het keurmerk Met Goud Bekroond, een certificaat voor ambachtelijke cafetariasnacks.

Verbeterpunten | Om het keurmerk te bemachtigen, zijn de drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid leidend. Zij vormen samen de basis voor de toetsing van een goede bedrijfsvoering op alle fronten. Ondernemers moeten voor het keurmerk eerst zelfonderzoek plegen aan de hand van een uitgebreide standaard-vragenlijst, die in voorkomende gevallen de nodige “verbeterpunten” kan opleveren.

Tweejaarlijks op herhaling | Vervolgens brengen mystery guests verslag uit van inspecties die zij uitvoeren. Ondernemers moeten in aanvang voldoen aan minimaal 75 procent van alle criteria voor een gunstige beoordeling en worden vervolgens één keer per jaar opnieuw bezocht door deze inspecteurs. Tweejaarlijks wordt via auditgesprekken getoetst of goedgekeurde bedrijven nog altijd voldoen aan de uitgangspunten van het keurmerk.

Nationale Smulgids | Het keurmerk Goed Gefrituurd is één van de toetsingscriteria voor opname in de Nationale Smulgids. Deze adresgids van het Nederlands Frituurcentrum geeft een overzicht van onderscheidende frituurspeciaalzaken. De eerste editie verscheen in najaar 2019, nu corona voorbij is wordt gewerkt aan de tweede uitgave.

Meer weten over:

Keurmerk Goed Gefrituurd

Keurmerk Met Goud Bekroond

De Nationale Smulgids

Mystery Guest bezoeken