Horecava 2022 geannuleerd, vizier staat op 2023

Actueel |
17 december 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - Horecava klein

De Horecava van 2022 gaat definitief niet door, zo meldt de beursorganisatie. De knoop is doorgehakt na overleg met partners en ondernemers uit de branche. “Dit is de enige juiste keuze.”

Dat de Horecava in januari 2022 niet door zou gaan, was al bekend. De kans was aanwezig dat de beurs zou worden verplaatst naar het voorjaar. De beslissing om de Horecava van 2022 definitief te annuleren, is volgens de organisatie onlosmakelijk verbonden met de huidige situatie in de branche. “De horeca heeft het de afgelopen twee jaar zwaar voor de kiezen gekregen en de druk op de ondernemer blijft ook de komende tijd onverminderd groot. Deze omstandigheden maken de organisatie van een kwalitatief, fysiek evenement ondoenlijk en onwenselijk.

Opstarten in het voorjaar

Carlijn Groen-Wijnmalen, director Food Horecava: “Na vele gesprekken en analyses van diverse scenario’s, hebben we met pijn in ons hart het definitieve besluit genomen om Horecava 2022 te annuleren. Een beslissing die ons zwaar valt maar waarvan we denken dat het op dit moment de enige juiste keuze is. De focus voor de horeca ligt de komende tijd meer dan ooit bij de gast, de onderneming en het opstarten van het terrasseizoen in het voorjaar. Een Horecava organiseren nadat het terrasseizoen is begonnen is voor de branche niet wenselijk.”

Horecava 2023

De organisatie heeft besloten om vanaf januari 2022 te bouwen aan een fysiek evenement voor 2023. Horecava 2023 vindt plaats van 9 tot en met 12 januari 2023. “Wat we fijn vonden om nogmaals bevestigd te krijgen, is dat er niets boven een fysieke ontmoeting gaat”, aldus Groen-Wijnmalen. “Daar draait het om in deze branche en dat gaat niet weg. Dat sterkt ons om door te gaan en te werken aan editie 2023. Gelukkig hebben we de commitment van de markt voor de volgende Horecava.”

Meer over