Gesterkt door donaties, vertrekken Franky en Coen 19 november weer naar Oekraïne

Actueel |
9 november 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Facebook Into The Breach.

De Brabantse frietbakkers Franky van Hintum en Coen van Oosten vertrekken op 19 november opnieuw naar Oekraïne. Aan wezen en andere oorlogsslachtoffers zullen ze dan andermaal vanuit hun snackwagen Lekkers uit Holland friet, snacks en frisdrank uitdelen.

De twee frituurcollega’s zeggen: “Er zijn de afgelopen weken ongelooflijk veel donaties bij ons binnengekomen. Daardoor kunnen we de komende tijd door met onze frietbak-acties in Oekraïne. Wij willen jullie hiervoor heel hartelijk danken!”

Stand: 280.000 euro

Via crowdfunding brachten bijna 9000 donateurs de afgelopen weken een bedrag van bijna 280.000 euro bijeen om het werk van Lekkers uit Holland te steunen. Om de organisatie te stroomlijnen, richtten de twee frituristen inmiddels de stichting Into The Breach (“in de bres”) op. Naast hun verslagen via verschillende sociale media, verstrekken Franky en Coen nu ook informatie via een eigen website.

Snackkraam bij weeshuizen

Eind oktober keerden de frituurbakkers weer huiswaarts. Hun voorraad in de stad Lviv moet weer aagevuld worden. Voor hun terugkeer, deelde het duo friet, snacks en frisdrank uit bij weeshuizen, onder meer aan dove kinderen en kinderen met een geestelijke beperking. “Er was tijd genoeg om alle kinderen aandacht te geven en ze zelf te laten scheppen en saus pompen. Dus iedereen bedankt voor de geweldige steun die we hebben gehad!”

“Grote plannen voor december”

Nu Franky en Coen een flink budget tot hun beschikking hebben dankzij donateurs, willen ze iets extra’s doen voor de oorlogsslachtoffers. “In december hebben we heel grote plannen. Houd onze sociale media hiervoor in de gaten want binnenkort vertellen we hier meer over.”

In elk geval willen de Brabantse frietbakkers tijdens de kerst ook presentjes en noodzakelijke goederen waaraan gebrek is uit gaan delen bij kindertehuizen en weeshuizen. Maar in de tweede helft van november zullen eerst onder meer vluchtelingen, militaire locaties en een ziekenhuis worden bezocht met de frietkraam.

Zie voor meer informatie de website www.frankyandcoen.nl.

Meer over